Τελευταία Νέα

Αποκόρωνας Γεωργιούπολη – Το εκκλησάκι που έχτισε πριν από έναν αιώνα ναυτικός και έχει καταστεί σε σήμα κατατεθέν της περιοχής!

Της Ιωάννας Καυκαλά

Ένας κοντινός τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά και ιδιαίτερος προορισμός, είναι αυτός της Γεωργιούπολης με τους σχεδόν 500 κατοίκους τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι καθίσταται σε τουριστικό θέρετρο με χιλιάδες επισκέπτες. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτει κάποιες πολύ όμορφες και γραφικές γωνιές, όπως αυτή που θα περιηγηθούμε σήμερα!

Μία βόλτα στην παραλία της Γεωργιούπολης θα σε αποζημιώσει για την επιλογή σου. Η Γεωργιούπολη βρίσκεται μόλις 21 χιλιόμετρα δυτικά του Ρεθύμνου, μια εξαιρετικά τουριστική περιοχή που το καλοκαίρι πλημμυρίζει από επισκέπτες.

Εκτός, όμως, από την γνωριμία σου με το πανέμορφο αυτό τουριστικό θέρετρο, θα απολαύσεις τα ανάβαθα και πεντακάθαρα νερά του, ενώ θα σε “αναγκάσει” να παρατηρήσεις και ένα μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω σε μία βραχονησίδα.

Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, το οποίο φυσικά έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Γεωργιούπολης. Λέγεται  ότι χτίστηκε από έναν ναυτικό πριν από έναν αιώνα περίπου!

Για να το θαυμάσεις από κοντά αρκεί να βρεθείς στην Γεωργιούπολη και να περπατήσεις το μόλο που σχηματίζουν οι βράχοι, οι οποίοι σε οδηγούν εκεί.

Συνιστάται προσοχή καθώς παρουσιάζουν κάποιες ανωμαλίες, ωστόσο το θέαμα θα σε ικανοποιήσει.

Άλλωστε, μέχρι και γάμος έχει τελεστεί στο συγκεκριμένο εκκλησάκι, εσύ δεν θα τα καταφέρεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς