Αποφασισμένοι οι τεχνικοί να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Δικτύου Εκπομπής της  ΕΡΤ – Απεργούμε και διαδηλώνουμε

Αποφασισμένοι οι τεχνικοί να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Δικτύου Εκπομπής της  ΕΡΤ

Το δίκτυο εκπομπής της ΕΡΤ αριθμεί  σε όλη την επικράτεια περίπου 1000  σημεία εκπομπής αναλογικού και ψηφιακού σήματος ραδιοφωνίας και τηλεόρασης τα οποία λειτουργούν, συντηρούνται και επιτηρούνται από ένα μικρό αριθμό υποαμοιβόμενων τεχνικών. 

Το τελευταίο διάστημα  παρουσιάζονται  αυξημένα προβλήματα στην εκπομπή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ ΑΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, που οφείλονται σε βλάβες των εγκαταστάσεων εκπομπής της ΕΡΤ.  Τέτοιες βλάβες υπήρχαν και στο παρελθόν αλλά ο χρόνος αποκατάστασης τους ήταν ελάχιστος. Επιπρόσθετα σε ολόκληρο το ψηφιακό δίκτυο πρέπει  να γίνουν εντός  συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αλλαγές των συχνοτήτων εκπομπής, αλλαγές που δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα και απώλεια του σήματος της ΕΡΤ σε πολλές περιοχές. Είναι γνωστά  τα μεγάλα προβλήματα στην τηλεοπτική κάλυψη της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, όπως και  της  Δυτικής Ελλάδας από την Πρέβεζα μέχρι τον Πύργο.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα από ολιγωρία της διοίκησης και των αρμόδιων Υπουργείων δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κ.Υ.Α. για την έγκριση των αναγκαίων ημερών μετακίνησης  με συνέπεια να μην επιτρέπεται η μετακίνηση  των τεχνικών κλιμακίων, προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα του δικτύου εκπομπής της ΕΡΤ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από λάθος προβλέψεις των διοικούντων και δεν οφείλεται σε στρατηγική επιλογή και συνειδητό σχεδιασμό, με στόχο την απαξίωση του κύρους των συναδέλφων  και την  παράδοση του δικτύου στον  ανταγωνιστή. 

Οι συνάδελφοι  – μέλη του σωματείου μας  –  κατέβαλαν και καταβάλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια και είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων μετακινούμενοι με ίδια μέσα και με δικά τους έξοδα  –  κάτι που γίνεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα – για να είναι σε λειτουργία το σύνολο των εγκαταστάσεων  εκπομπής της ΕΡΤ και να υπάρχει άρτια ραδιοτηλεοπτική κάλυψη σε όλη την επικράτεια.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει την σημασία και την αναγκαιότητα της καθολικής ραδιοτηλεοπτικής  κάλυψης σε κάθε γωνιάς της χώρας από το  Δημόσιο  Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο της ΕΡΤ,  έχουμε επίσης τονίσει  ότι  η ύπαρξή του ταυτίζεται με την  ύπαρξη της ίδιας της ΕΡΤ. Επαναλαμβάνουμε  ότι οι επιλογές της Διοίκησης να μεταφέρει μέρα με τη μέρα τον έλεγχο του σε εργολάβους και σε ιδιωτικά συμφέροντα  έρχεται  σε πλήρη αντίθεση με το νόμο και το σύνταγμα. Είναι πλέον άμεση προτεραιότητα  να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε υπηρεσιακή μονάδα.

Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε σχέδια που αποσκοπούν  να  γυρίσουν την εταιρεία  σε άλλες περασμένες εποχές, όταν δεν είχε δικό της δίκτυο εκπομπής και πλήρωνε υπέρογκα  ποσά  στη  Digea  ! 

Ζητούμε την κατανόηση των ακροατών και τηλεθεατών της ΕΡΤ ιδιαίτερα της περιφέρειας, εκεί που τα προβλήματα είναι περισσότερα. 

  Για το ΔΣ

  Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

  Γαβριήλ  Κασιμάτης Χρήστος Γιαννόπουλος

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών  ΕΡΤ  ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. )

Ένωση Εργαζομένων  ΕΡΤ  ( Ε.Ε.ΕΡΤ ) 

Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών & Χορωδίας  ΕΡΤ  ( Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ ) 

Αγία Παρασκευή  7  Ιουνίου 2021

Όλοι και όλες  απεργούμε και διαδηλώνουμε την Πέμπτη  10 Ιούνη  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Συμμετέχουμε δυναμικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου για να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση για να καταργήσει θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. 

Απεργούμε και υπερασπίζουμε τα κατοχυρωμένα ωράρια μας, το πενθήμερο, το Νόμο 1264, την ύπαρξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την ελεύθερη δράση των Σωματείων μας, το δικαίωμα μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ, την προστασία κάθε εργαζόμενου από την απόλυση,  το δικαίωμα των νέων στην σταθερή εργασία και ασφάλιση.  

Απαιτούμε την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Ζητάμε Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ανεξάρτητη, πολυφωνική, με σεβασμό στην ελευθεροτυπία,  για τους εργαζόμενους, για κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε πολίτη.   

Ζητάμε την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας, χωρίς εργολάβους και ελαστικές σχέσεις εργασίας,  την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών της ΕΡΤ. 

Ζητάμε την ολοκλήρωση  της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή  ΕΣΣΕ  που θα εκφράζει  τα δίκαια αιτήματά μας. 

 

Όλοι και όλες   μαζικά  στην  24ωρη  Απεργία, την Πέμπτη 10 Ιουνίου

με  δυναμικό και αγωνιστικό  παρόν, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00

 

  Για το Δ.Σ. του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ της  ΕΕΕΡΤ του  ΣΕΚΟΧΕΡΤ

  Ο Πρόεδρος Γαβριήλ  Κασιμάτης Μανώλης Παπανικήτας Αναστάσιος Γρατσίας

   Ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Γιαννόπουλος Αλέξανδρος Σιμιτζής Νικόλαος Ζαγουράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς