Από το Ρέθυμνο στο Λονδίνο και το Δουβλίνο για διεθνείς συναντήσεις και επιστροφή με… ολοκαίνουριες Anti-Bullying δράσεις!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Φέτος, η πολυβραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Εκστρατεία Anti-Bullying των Κέντρων Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» συμπληρώνει 5 χρόνια ενεργού δράσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ελληνοβρετανός εκπαιδευτικός και διευθυντής των Κέντρων, κος Φρεντ Φήταμ, έδωσε πρόσφατα το «παρών» σε μία σειρά από διεθνείς διοργανώσεις αφιερωμένες στους νέους.

Διεθνές Συνέδριο Anti-Bullying 2019
Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Anti-Bullying, φιλοξενήθηκε στο Δουβλίνο, στο Dublin City University, στις 4, 5 και 6 Ιουνίου. Το Συνέδριο ήταν μία συν-διοργάνωση της UNESCO με άλλους διεθνείς φορείς όπως η Microsoft, το ίδρυμα Vodafone, το Facebook, η Unicef και το ίδρυμα Diana Award της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το “παρών” έδωσαν 1000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν 400 παρουσιάσεις με όλα τα τελευταία στοιχεία πάνω στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, καθώς επίσης και όλες τις νέες προσεγγίσεις πάνω στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοένα και πιο ανησυχητική αύξηση του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying). Το τριήμερο Συνέδριο εγκαινίασε ο Λόρδος Δήμαρχος του Δουβλίνου, κος Nial Ring, ο οποίος παράθεσε δεξίωση στο Δημαρχείο προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων, ενώ η Ιρλανδή Υπουργός Παιδείας, Mary Mitchell O’Connor, με τον λόγο που εκφώνησε, σηματοδότησε την τελετή λήξης.

Τελετή Απονομής Βραβείου Νταϊάνα στη Βουλή των Λόρδων
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο κ. Φρεντ Φήταμ διατελεί μέλος των κριτικών επιτροπών του Βρετανικού Βραβείου “Νταϊάνα” που απονέμεται στο όνομα και τη μνήμη της Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Η φετινή τελετή απονομής του Βραβείου σε νέους από ολόκληρη την Αγγλία, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου, τιμώντας έτσι την ημέρα γενεθλίων της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Νέοι ακτιβιστές και εθελοντές βραβεύτηκαν επειδή προσφέρουν απλόχερα το δώρο της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της χαράς, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, όπως ακριβώς έκανε και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της. Στη λαμπρή τελετή, που έλαβε χώρα στη Βουλή των Λόρδων, στα Ανάκτορα του Ουέστμινστερ, παραβρέθηκε ο κος Φήταμ με την ιδιότητα του επικεφαλής ενός εκ των πάνελ κριτών.

1η Σύνοδος Κορυφής Καθοδήγησης Νέων
Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στο Banking Hall του Λονδίνου, γράφτηκε ιστορία στον χώρο της καθοδήγησης των νέων με την 1η Σύνοδο Κορυφής Youth Mentoring που διοργανώθηκε από τον οργανισμό The Diana Award ο οποίος έχει επωμιστεί τη συνέχιση του έργου της Πριγκίπισσας Νταϊάνα εδώ και 20 χρόνια. Η Σύνοδος Κορυφής, την οποία παρακολουθήσε ο κος Φήταμ,  περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών από καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσεξ, του Λόρδου Δημάρχου του Λονδίνου κου Peter Estlin και του Βρετανού Υπουργού Παιδείας κου Nick Gibb. Με αυτή την ελπιδοφόρα διοργάνωση, μία ακόμη προέκταση του οράματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα για έναν καλύτερο κόσμο, πήρε σάρκα και οστά για τους νέους του 21ου αιώνα.

Από την πλευρά τους, τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ, με την πολύτιμη βοήθεια της καταξιωμένης Ομάδας τους Εθελοντών & Πρεσβευτών Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, συνεχίζουν την Εκστρατεία τους και τη νέα σχολική χρονιά με ολοκαίνουριες Anti-Bullying δράσεις αφύπνισης και πρόληψης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Είναι, σε τούτη τη δύσκολη εποχή, κάτι χειρότερο – Είναι ανήθικο”

Εκ πρώτης όψεως, γιατί αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, -παρόλο που δεν προσδοκώ ουδεμία, ανύπαρκτη έτσι …

Ρέθυμνο – Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη γέμισαν κόσμο οι δρόμοι με καταστήματα εστίασης και διασκέδασης

Γκρίνια και διαμαρτυρίες για το ωράριο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize