Τελευταία Νέα

Από σήμερα χωρίζονται οικογένειες σε εστιατόρια, απαγορεύεται η είσοδος σε 12χρονους ανεμβολίαστους

Ξεκινούν σήμερα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση, εργασία και μεταφορές. Ωστόσο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες με ΦΕΚ, έκρυβαν μία νέα είδηση και αυτή είναι το μπλόκο σε 12χρονους ανεμβολίαστους σε καφέ και εστιατόρια.

https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/d6bc61ef6d4d18de08c69b76a38a8a80_L.jpg?t=20210913_064431

Το Dnews ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που ενημέρωσε τους πολίτες γι’ αυτή την εξέλιξη, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να δοθούν και διευκρινίσεις γι’ αυτό. Πλέον, σύμφωνα με την απόφαση, οικογένειες σε δύο γονείς εμβολιασμένους και τα παιδιά τους άνω των 12 ετών, ανεμβολίαστα, δεν μπορούν να τρωνε μαζί.

Το οξύμωρο είναι, μέχρι να χειμωνιάσει για τα καλά, τα παιδιά να κάθονται σε εξωτερικό χώρο που μπορεί να δεχτεί ανεμβολίαστους και στον εσωτερικό να κάθονται οι γονείς του.

Οικογένειες με δύο παιδιά ανεμβολίαστα δεν μπορούν να τρώνε μαζί σε ταβέρνες και εστιατόρια σύμφωνα με την απόφαση για τα νέα μέτρα.

Καταστήματα εστίασης, καφέ και ίντερνετ καφέ θα αποτελούν αμιγείς χώρους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους. Θα έχουν χωρητικότητα 85%, ενώ οι πελάτες θα εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών θα εισέρχονται με self test εντός 24ωρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.