Τελευταία Νέα

Απεργούν σήμερα διανομείς, ντελίβερι και κούριερ

Απεργούν σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου, οι διανομείς, οι εξωτερικοί και οι courier διεκδικώντας εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση- μοτοπορεία στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως.

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους.Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας.Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Δέμα έκανε… φτερά – Λήστεψαν διανομέα ταχυμεταφορών

Αναστάτωση στην φιλήσυχη κοινωνία της Άνω Βιάννου Πάρκαρε στον κεντρικό δρόμο, στην Άνω Βιάννο, το …

Ηράκλειο – Τροχαίο με ντελιβερά – Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Δημήτρη

Ο 27χρονος διανομέας, είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα στις 7 Οκτωβρίου στην περιοχή των Μεσσαμπελιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize