Τελευταία Νέα

Αντιπροσωπεία από τη Σητεία στον Υπουργό Περιβαλλοντος για τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Αιολικού Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου

Δεν  προτίθεται να αλλάξει  την απόφαση του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης  σε ότι αφορά τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Αιολικού Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου στην ορεινή περιοχή της Σητείας, με την οποία  εγκρίνεται η ΜΠΕ του  υβριδικού έργου.  

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχε ο κ Χατζηδάκης και Ειδικοί Σύμβουλοι, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης καθώς και αντιπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων της περιοχής και συγκεκριμένα οι Πρόεδροι  της ΤΚ Ζάκρου Κώστας Κεκερίδης, Κατσιδωνίου Παναγιώτης Λιλιμπάκης, Καρυδίου Μανόλης Κοντός και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιτάνου ο κ Κώστας Γιαννακόπουλος.

Αναφερόμενος στην συνάντηση ο Δήμαρχος Σητείας με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε ότι στην διάρκεια αυτής συζητήθηκε εκτεταμένα κι αποκλειστικά το  συγκεκριμένο θέμα. Υπήρξε η  καλή διάθεση από την πλευρά του Υπουργού να ακούσει τις θέσεις της Σητειακής αντιπροσωπείας αλλά όχι της αλλαγής της απόφασης του.

Όπως είπε ο κ. Ζερβάκης, στην τοποθέτησή του ο Υπουργός ανέφερε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο παρέλαβε έναν σχεδόν ολοκληρωμένο φάκελο με την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης η οποία ήταν θετική, παρά τις αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Όλες οι υπόλοιπες εισηγήσεις όπως ανέφερε ο Υπουργός ήταν θετικές.

Ο κ. Χατζηδάκης εστίασε επίσης στο σχεδιασμό της κυβέρνησης στο πλαίσιο του οποίου προτάσσεται η  απεμπλοκή της χώρας από τα στερεά καύσιμα και στην κατεύθυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των αιολικών πάρκων υπεγράφησαν από τον ίδιο όπως είπε οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου.

«Εμείς τονίσαμε στον Υπουργό ότι η θέση όλων μας είναι καθολική, συντεταγμένη, ομόφωνη. Δεν θα δεχθούμε επ’ ουδενί να χοροθετηθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη περιοχή διότι αντιβαίνει και στους σχεδιασμούς που έχουμε κάνει στις προτεραιότητες που έχουμε και γενικά στον τρόπο που εμείς θέλουμε να αναπτυχθεί η περιοχή και το Γεωπάρκο της Σητείας ενταγμένο στο δίκτυο της UNESCO» ανέφερε ο κ. Ζερβάκης.

Παρά ταύτα ο κ Χατζηδάκης παρέμεινε σταθερός στην θέση του «είπε ότι δεν μπορεί αν αλλάξει την συγκεκριμένη απόφαση. Εμείς εν κατακλείδι επισημάναμε ότι σαν κοινωνία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Την Δευτέρα 11 του μήνα θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει πρόθεση όλων να προταθεί η προσφυγή στο Συμβούλιου της Επικρατείας , οπότε οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Δευτέρας» τόνισε ο κ Ζερβάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Οι 7 χορηγοί και δωρητές που προσέφεραν στη δομή παροχής συσσιτίου

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Ρεθύμνης (Σύμπραξη: Δήμος Ρεθύμνης & ΑΜΚΕ <<Ξένιος Ζευς>>), ευχαριστεί θερμά …

Ρέθυμνο – Δωρεάν έλεγχος μνήμης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας και του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ

Δωρεάν έλεγχο μνήμης προσφέρουν σε όλους τους πολίτες η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize