Τα μουσεία της χώρας ανοίγουν- έπειτα από πολλούς μήνες– και από σήμερα υποδέχονται ξανά επισκέπτες, στο πλαίσιο των βημάτων εξόδου από το lockdown.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση αποστάσεων, ενώ θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός επισκεπτών που θα επιτρέπονται ανά αίθουσα, μεταξύ άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη λειτουργία τους.

Τα περισσότερα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία αξιοποίησαν τη δύσκολη περίοδο του lockdown πραγματοποιώντας σειρά εργασιών, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση, ο εικονικός εμπλουτισμός των δράσεών τους, η συντήρηση κτηριακών υποδομών και αντικειμένων, η επανέκθεση συλλογών, η καταγραφή και ψηφιοποίηση των ευρημάτων, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία νέων εκθέσεων και δραστηριοτήτων.

 

 

Aπό σήμερα λειτουργούν και οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης στο ανακαινισμένο κτίριο (Β. Κωνσταντίνου 50), ενώ μέσα στον Μάιο ανοίγουν τις πόρτες τους και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη 6) και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

 

 

 

 

Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

 

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση του lockdown σε ό,τι αφορά τον χώρο του πολιτισμού θα γίνει στις 21 Μαΐου, όταν θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με πληρότητα 75%. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα ξεκινήσουν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ