Άνοιγμα σχολείων – Τζανάκης – Πρέπει να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους «Σε περίπτωση που αποφασιστεί να αναπτυχθεί πλήρης ισχύς στις ΜΕΘ, η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες κορονοϊού επομένως μπορεί να νοσηλεύσει ακόμη 30 ή και 40 πέραν από τους 27 ασθενείς που έχει αυτή τη στιγμή διασωληνωμένους» είπε.

Ωστόσο, ο καθηγητής σημείωσε πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξει δυσκολία να βρεθεί ΜΕΘ στην Κρήτη για άλλα νοσήματα. Το νησί καταγράφει μονίμως αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, ενώ σήμερα και το Ρέθυμνο σημείωσε 85 περιστατικά.

«Το ΕΣΥ στην Κρήτη έχει έτσι ακριβώς οργανωθεί που μπορεί να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο τον οποιονδήποτε» είπε κλείνοντας το θέμα. «Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, ότι πρέπει να προσέξουν τον εαυτό τους, αλλά να προσέξουν και τους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους» είπε στη συνέχεια ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα αναχαιτιστεί η διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων. «Καταλαβαίνω τον θυμό τους, την πικρία τους, που κάποιοι συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται, όμως εμείς οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να δουλέψουμε και για αυτούς και να προστατέψουμε και αυτούς. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στον Καιάδα» είπε.

«Είναι άνθρωποι που είτε από φοβία είτε από δισταγμό δεν έχουν εμβολιαστεί, ξέρουμε ότι κινδυνεύουν, ξέρουμε ότι αν μπουν σε ΜΕΘ είναι 50-50 αν θα βγουν από αυτή, επομένως πρέπει να φροντίσουμε και για αυτούς» συνέχισε ο κ. Τζανάκης. «Πρέπει να προσέξουμε και τους ανεμβολίαστους, έχουν τη γνώμη τους, έχουν πάρει την απόφασή τους, είναι λάθος η απόφασή τους, παρά ταύτα πρέπει εμείς οι πιο συνειδητοποιημένοι εμβολιασμένοι πολίτες να τους προστατεύσουμε», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στη φαινομενικά ειλημμένη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να χορηγηθεί ενισχυτική δόση του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, ο κ. Τζανάκης είπε: «Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά και βλέποντας μέρα με τη μέρα τους εμβολιασμένους που εισάγονται στο νοσοκομείο, βλέπουμε ότι αυτοί είναι σε μεγάλο βαθμό υπερήλικες που έχουν κάνει εδώ και μήνες το εμβόλιο». Τέλος, για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να γίνουν εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων για να μείνει η δια ζώσης εκπαίδευση ανοικτή.

ipaidia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς