Τελευταία Νέα

Ανώγεια – Συναντήσεις Ανδρέα Ξανθού για θέματα δημόσιας υγείας – αυτοδιοίκησης – πρωτογενούς τομέα

Επίσκεψη στα Ανώγεια πραγματοποίησε σήμερα 4/6/2021 ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός. Πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και κοινωνία, τα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών Δήμων και οι πρόσφατες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με την κατάργηση της απλής αναλογικής, που, όπως τόνισε ο κ. Α. Ξανθός, είναι μια πολύτιμη «άσκηση Δημοκρατίας» και αναζήτησης συνθέσεων στη διακυβέρνηση της Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού, συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα η υπόθεση της κύρωσης των δασικών χαρτών που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης.

Τέλος, ο κ. Α. Ξανθός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ανωγείων και συζήτησε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό την εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας, το ρόλο της ΠΦΥ στην κοινοτική και κατ’ οίκον φροντίδα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων,, την ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ (μόνιμες προσλήψεις, μισθολόγιο, ένταξη στα ΒΑΕ) και να ενισχυθούν με επιπλέον πόρους οι δημόσιες δομές υγείας. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται για να έχουμε μια σοβαρή «παρακαταθήκη» από την υγειονομική κρίση είναι γενναία επένδυση στο ΕΣΥ και όχι ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών του μέσω των ΣΔΙΤ. Ειδικά για την ΠΦΥ, όλοι αναγνωρίζουν την προτεραιότητα που πρέπει να έχουν οι δομές της (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, ΠΙ) στην ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και στον ανασχεδιασμό του Χάρτη Υγείας της χώρας στην μετά-covid εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.