Ανώγεια – Παύλος Γερουλάνος – “Οι Κρητικοί έχουν βαθιά προοδευτική συνείδηση”

Ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε το πρωινό του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου στα Ανώγεια, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, από την τοπική οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ αλλά και αρκετό κόσμο που έσπευσε να τον χαιρετήσει και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές. Στο δημαρχείο τον υποδέχθηκε και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης που τόνισε τις αξίες της Δημοκρατίας που αναδεικνύονται από κάθε εσωτερική διεργασία των κομμάτων, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο πεσόντων στο Αρμί, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την τεράστια προσφορά των Ανωγείων, σε κάθε στιγμή που χρειάστηκε η Πατρίδα.

Στη συνέχεια και περπατώντας σχεδόν κατά μήκος όλου του χωριού, βρέθηκε στην πλατεία Μεϊντάνι, όπου δοκίμασε το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο και συνομίλησε με τον πάτερ Ανδρέα Κεφαλογιάννη, αλλά και στο Περαχώρι, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και έμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη. “Σαν την φιλοξενία των Ανωγειανών, αλλού δεν την βρήκα.” έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος στο βιβλίο που υπάρχει στο σπίτι του Ξυλούρη, ενώ ο ίδιος δώρισε στον χώρο εκεί ένα βιβλίο με τίτλο “Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα: Γκίκας- Κράκστον- Λη Φέρμορ”.

Αργότερα παρατέθηκε τραπέζι στο κέντρο Ντελίνα. Ο Παύλος Γερουλάνος αναχωρεί από την Κρήτη στις 6 μ.μ

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου στην ΑΝΩΓΗ:

“Η επίσκεψη στα Ανώγεια είναι πάντα γεμάτη με συναισθήματα και με πάθος, διότι είναι ένα μέρος το οποίο συμπυκνώνει όλη τη λεβεντιά της Κρήτης, την ιστορική σημασία και συμβολή του νησιού σε οτιδήποτε χτίσαμε σαν Ελλάδα και όπως καταλαβαίνεται η συγκίνηση μου είναι πολύ μεγάλη όταν βρίσκομαι εδώ. Οι αντιδράσεις, η ζεστασιά και οι χαιρετισμοί του κόσμου στους δρόμους και στα καφενεία, ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς. Νιώθω πολύ κοντά στο χωριό και είναι τιμή μου που με καλωσορίσατε με αυτόν τον τρόπο.

Ο κόσμος ζητάει ενότητα, νηφαλιότητα, αλλά ζητάει και ένα πρόγραμμα που θα μας προχωρήσει μπροστά. Πολύ συχνά λέω ότι τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν στο 13% κανένας δεν τον ρωτούσε αν θα πάει δεξιά ή αριστερά, γιατί έδειχνε που θα πάει μόνος του. Ο κόσμος περιμένει να δείξουμε που θα πάμε, για να σταματήσουν να μας ρωτάνε αν θα γίνουμε “πατερίτσα” του ενός ή του άλλου. Θα πάμε μπροστά, θα πάμε με το δικό μας σχέδιο και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο να ακολουθήσει.

Έχω πει για τα ντιμπέιτ ότι θα είμαι όποτε θέλουνε, όπου θέλουνε και με όποιους όρους θέλουνε και θα βρεθώ σε οποιοδήποτε δημοκρατικό διάλογο που δυναμώνει την παράταξη.

Σε οποιοδήποτε διάλογο που θα δείχνει τις αξίες μας και τις διαφορές μας, γιατί έτσι πιστεύω ότι ενισχύεται η Δημοκρατία. Καθετί που κάνουμε και αποφεύγουμε τις ευθύνες που έχουμε ως δημοκράτες, είναι κακό για την παράταξη και δεν θα το δείτε από μένα.”

Στον δρόμο για τα Ανώγεια, το πρωί του Σαββάτου, σε μια στάση της διαδρομής ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: «Στα βουνά της ορεινής Κρήτης, δεύτερη μέρα στο νησί. Μιλάμε με τους ανθρώπους του νησιού οι οποίοι έχουν βαθιά προοδευτική συνείδηση και βαθιά προοδευτική παράδοση. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα σχέδιο, σαν κόμμα, σαν Κίνημα Αλλαγής να δείξουμε ότι ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε την χώρα. Αυτό το σχέδιο παρουσιάζουμε όπου πάμε και η ανταπόκριση είναι καταπληκτική».

Ο Παύλος Γερουλάνος, βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία. Εχθές το απόγευμα πραγματοποίησε πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Πολίτες από όλη την Κρήτη του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και παρακολούθησαν την ομιλία του στην οποία παρουσίασε το πολιτικό του σχέδιο για την αναγέννηση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ακόμη, ο Παύλος Γερουλάνος, έκανε και ειδικές αναφορές στον κεντρικό ρόλο της Κρήτης και τη σημασία της τόσο για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Γερουλάνου στο βίντεο παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς