“Ανεξάρτητο κέντρο αγώνα που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!”

Να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι των Χανίων
κόντρα στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Πρώτο βήμα η χθεσινή ανεξάρτητη ταξική πορεία
πρωτοβάθμιων σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων για την Εργατική Πρωτομαγιά!

Η απεργία της Πρωτομαγιάς φέτος στα Χανιά είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την αυτοτελή παρουσία ενός ανεξάρτητου μπλοκ αγώνα και την απομόνωση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που τοπικά εκφράζεται μέσω της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Τα πρωτοβάθμια σωματεία (πχ, ΕΛΜΕ, ΣΜΤ), οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο και την παλιά πόλη των Χανίων πίσω από κεντρικό πανό υπογραφή «Πρωτ. Σωματεία – Φ. Σύλλογοι – Συλλογικότητες»  και σύνθημα «να σταματήσει ο πόλεμος – να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε!». Οι λιγοστοί εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου έμειναν στην Αγορά μόνοι τους.

Το παραπάνω έρχεται σαν φυσικό επόμενο έπειτα από την περσινή Πρωτομαγιά όπου σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι διαχωρίστηκαν από το Εργατικό Κέντρο κατά τη διάρκεια της πορείας. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις  των 12 και 15 Γενάρη οι οποίες οργανώθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά, παρά την απεργοσπασία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δεν είναι τυχαίο ότι κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο χτυπάνε τα πρωτοβάμια σωματεία με τον νόμο απαγόρευσης απεργιών! Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο με τα εργατικά συμφέροντα, βαθαίνουν όλο και περισσότερο την πρόσδεση τους στην αστική πολιτική και το κράτος, τον «εταιρισμό» με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο! Τελευταίο και ηχηρό επεισόδιο αυτής της πρόσδεσης, η «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» στο τέλος του Μάη, με την οποία επιδιώκουν να βάλουν την εργατική τάξη να διεκδικεί μαχητικά τα αιτήματα του ΣΕΒ και του κεφαλαίου! Αυτοί που δεν έβαλαν ούτε μια ώρα απεργία όταν καταργούνταν το δικαίωμα της απεργίας, θέλουν να βάλουν την εργατική τάξη κάτω από τις εξέδρες των εργοδοτών να κουνάει τα σημαιάκια της πολιτικής τους και να φωνάζει τα συνθήματα τους για επιχειρηματικότητα, παραγωγική ανασυγκρότηση κι ανταγωνιστικότητα!

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα στα Χανιά για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου!

Αγωνιζόμαστε για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος, για να δημιουργηθούν οι όροι της αντεπίθεσης, για την ανατροπή και ήττα της κυρίαρχης πολιτικής του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στον κόσμο. Για ένα πολιτικό εργατικό κίνημα, που απαιτώντας την αποτροπή της βάρβαρης επιδρομής θα ξαναγράφει στις σημαίες του τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ένα εργατικό κίνημα, που θα μπορέσει να αμφισβητήσει την παντοδυναμία τους. Θα μπορεί να αλλάζει το συσχετισμό δύναμης και να ξανακάνει την ιστορία της κοινωνικής χειραφέτησης και των μεγάλων απελευθερωτικών οραμάτων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, δύναμη στα χέρια των εργαζομένων.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και όλα τα μαχόμενα εργατικά σχήματα και συλλογικότητες της πόλης να απομονώσουν πλήρως τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

Δείτε επίσης!

Χανιά – «Η Καλή κι η Ανάποδη είναι το ίδιο» δηλώνουν το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης

Ολοκληρώθηκε με μαζικότητα το φεστιβάλ “Αναιρέσεις 2019” στα Χανιά Με μεγάλη επιτυχία και με τη …

Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται

Νίκη με διαφορά που κινείται λίγο πάνω από εννέα μονάδες κατέγραψε η ΝΔ στις ευρωεκλογές. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize