Τελευταία Νέα

Ανέλαβε καθήκοντα επίσημα στο Λονδίνο ο Άρης Χατζηδάκης – Ύψιστη διεθνής διάκριση στον Ρεθυμνιώτη πολιτικό μηχανικό!

Στο Λονδίνο ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE  European Council of Civil Engineers), για την περίοδο 2018 – 2021, ο Ρεθυμνιώτης πολιτικός μηχανικός, Άρης Χατζηδάκης.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από τον Νοέμβρη του 2016, όταν είχε ανακοινωθεί η επιλογή του Άρη Χατζηδάκη να διατελέσει ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE  European Council of Civil Engineers)

Ο Ρεθυμνιώτης πολιτικός μηχανικός Άρης Χατζηδάκης εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE  European Council of Civil Engineers), για την περίοδο 2018 – 2021. Ο Ρεθυμνιώτης Άρης Χατζηδάκης μετά από δεκαετίες αγώνα και αγωνιών στον κατασκευαστικό κλάδο, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αφού είναι ο επερχόμενος πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου πολιτικών μηχανικών.

Βάσει στοιχείων πραγματοποιεί απολογισμό της κατάστασης σε ένα πλέγμα επαγγελματιών που επηρεάζονται από τη δόμηση, διαπιστώνοντας 90% μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία 8 χρόνια με τον άλλοτε κραταιό τομέα παραγωγής που αποτελούσε το 10% του ΑΕΠ της χώρας, να έχει συρρικνωθεί πια στο μετά βίας 3%.

Ο πεπειραμένος πολιτικός μηχανικός διαλύει τις αυταπάτες για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ τονίζοντας ότι ένα έργο με προϋπολογισμό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ και χωρίς μελέτες, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί παρά σε ορίζοντα 20ετίας, ενώ εκτιμά ότι θα πρέπει να ανοίξει και ο διάλογος για τη μορφή του έργου, αφού ανέκαθεν ήταν ένας ανοιχτός δρόμος που δύσκολα θα μετατραπεί σε κλειστής κυκλοφορίας.

Όσο για τις… “αρρυθμίες” που παρατηρήθηκαν στις συμβάσεις δημοσίων έργων εξαιτίας της προχειρότητας του σχετικού νόμου, τις κρίνει αναμενόμενες, όμως σταδιακά εκλείπουν.

Αξιοποιώντας τη θέση που τον ανέδειξαν οι συνάδελφοί του ανά την Ευρώπη, φιλοδοξεί να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες των πολιτικών μηχανικών ανά την Ευρώπη, αφού πολλοί είναι οι νέοι επιστήμονες που δεν μπορούν να απασχοληθούν στην Ελλάδα, όπως και να αναγνωριστούν ως μεταπτυχιακού επιπέδου οι 5χρονες σπουδές των Ελλήνων πολιτικών μηχανικών.

«Καθώς είναι γνωστό στο Διεθνή αυτό Οργανισμό, συμμετέχουν στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου ενεργά ο αμέσως προηγούμενος Πρόεδρος, ο νυν Πρόεδρος και ο αμέσως επόμενος Πρόεδρος, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στη Διοίκηση σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και ευχόμαστε ευόδωση των στόχων σας και ουσιαστική αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσετε, όπως τα έχετε προσδιορίσει για τα κατασκευαστικά θέματα, για την ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή αμοιβαία αναγνώριση του επαγγέλματος αλλά και την  ανάπτυξη της χώρας μας μέσω της τόνωσης του κλάδου, και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», αναφέρεται στη σχετική συγχαρητήρια ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ Δυτικής Κρήτης.

Η επιστολή συνεχίζει ως εξής «η εμπειρία σας ως Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος ΕΜΠ από το 1974, η πολυετής συμμετοχή σας ως  Μέλος και ως 1ος Αντιπρόεδρος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών από το 1981 έως το 2009, η συμμετοχή σας σε πολλές διεθνείς εκπροσωπήσεις, η από το 1986 συμμετοχή σας στο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) επίσης η προηγούμενη εκλογή σας ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και η συμμετοχή σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ως εκτελεστικό μέλος αποτελούν την εγγύηση της επιτυχία και στα νέα σας καθήκοντα».

Επιπρόσθετα όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός «η εκλογή ενός Έλληνα συναδέλφου στη θέση του Προέδρου του ECCE συμβολίζει ακριβώς την αναγνώριση των συναδέλφων από άλλες χώρες στην προσφορά των Ελλήνων Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών στο επάγγελμα και την επιστήμη.

Η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ Δυτικής Κρήτης:

Το ECCE (European Council of Civil Engineers-Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών) είναι ένας πολύ σημαντικός οργανισμός για την Κατασκευαστική Βιομηχανία πανευρωπαϊκά, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οδηγιών και των ευρωκωδίκων που αφορούν στην κατασκευή, λειτουργεί συμβουλευτικά στις εθνικές κυβερνήσεις στα σχετικά θέματα και επιμελείται την ομογενοποίηση των νόμων και των κανονισμών που αφορούν στην οικοδομή και την κατασκευή γενικότερα.

Επίσης διαμορφώνει οδηγίες για την προώθηση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πολιτικών μηχανικών, ώστε να διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα άσκησης του επαγγέλματος με τελικό σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας της κατασκευής.

Έχει μέλη – οργανισμούς πολιτικών μηχανικών – από 23 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Σερβία, Μαυροβούνιο  Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Γεωργία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία και Αγγλία).  Η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, αποτέλεσε τιμή για τη Ελλάδα.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρέστη και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φορέων Μηχανικών (World Federation of Engineering Organizations  (WFEO).

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κοινωνικό φροντιστήριο στο 3ο Γυμνάσιο

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Α’ και Β’ λυκείου του δήμου …

Ρέθυμνο – Σημαντική ενημέρωση στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνει στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize