Αναβίωσε για ένατη φορά το ιστορικό σιρκουί Χανίων

31 αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής κυκλοφόρησαν σήμερα στο κέντρο των Χανίων. Πρόκειται για την αναβίωση αγώνα ταχύτητας. Για 9η φορά το σιρκουί Χανίων μάγεψε με το θέαμα που προσέφερε στους τυχερούς παρισταμένους. Τα αυτοκίνητα είχαν παραταχθεί από νωρίς στην πλατεία δημοτικής αγοράς συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των περαστικών με την ιστορία τους από το 1929 το παλαιότερο και μέχρι τη δεκαετία του 1980.

Αναβίωσε για ένατη φορά το ιστορικό σιρκουί Χανίων που είχε λάβει χώρα για πρώτη φορά το 1971 ως αγώνας ταχύτητας, όμως στις μέρες μας αποτελεί έναν αγώνα ακριβείας με 5 γύρους και με 31 φέτος καλλονές μιας άλλης εποχής. Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν από το πρωί σταθμευμένα στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στο κέντρο των Χανίων, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Διοργανωτής ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ) με τους συμμετέχοντες να κατέχουν αυτοκίνητα από το 1929 το παλαιότερο, μέχρι και τη δεκαετία του 1980, αφού για να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο ως κλασικό, θα πρέπει να έχει στις… λαμαρίνες του τουλάχιστον 30 χρόνια ιστορίας.

Οι ιδιοκτήτες των κλασικών αυτών αυτοκινήτων με περίσσιο μεράκι φροντίζουν να προσέχουν τις καλλονές τους, να μην κάνουν πολλά χιλιόμετρα και να είναι σε όλα άψογες για να αντέξουν για πολλή ακόμη καιρό το πέρασμα του χρόνου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς