Τελευταία Νέα

Aναβάλλονται οι παραστάσεις στην Επίδαυρο -Παγώνει και το πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές ακυρώνονται οι παραστάσεις του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο και ττου θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, νωρίς το πρωί ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ζήτησε από το Ελληνικό Φεστιβάλ να ακυρωθούν οι παραστάσεις του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο λόγω των δραματικών εξελίξεων με τις πυρκαγιές και του κινδύνου σε όλη την επικράτεια. Η ενημέρωση έγινε προφορικά και ακολούθησε επιστολή.

Στην Επίδαυρο θα ανέβαινε απόψε η «Ελένη» του Ευρυπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Βασίλη Παπαβασιλείου και το ευφάνταστο και πολυαναμενόμενο «Ο Ευρυπίδης του Ευρυπίδη» από τον Ευρυπίδη Λασκαρίδη στη Μικρή Επίδαυρο.Εντωμεταξύ το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε την ακύρωση παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

«Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
«Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
«Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς