Τελευταία Νέα

Ανασχηματισμός – Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης

Ανασχηματισμός μετ’… εμποδίων (λέγε με Ευάγγελος Αποστολάκης) αλλά η μέρα έχει και ορκωμοσία! 

Λίγο πριν από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (31.08.2021) στο Προεδρικό Μέγαρο άρχισαν να φτάνουν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης που προέκυψε από τον ανασχηματισμό. Εκτός από έναν: τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Αν και (σύμφωνα με το Μαξίμου) ο πρώην υπουργός Άμυνας είχε ενημερώσει την Προεδρία ότι θα βρεθεί στο Μέγαρο για την ορκωμοσία μαζί με τη σύζυγό του, αργότερα αποφάσισε να μη δεχτεί την πρόταση.

Μοιραία, τα νέα πρόσωπα που ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν μόλις εννέα…

  

Άλλοι έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τις συζύγους τους, όπως ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης. Αντίθετα, μόνοι πήγαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Μίνα Γκάγκα, ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος, νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έφτασε συνοδευόμενος από τα παιδιά του.

      

Ορκίστηκαν:
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Θάνος Πλεύρης υπουργός Υγείας
Η Μίνα Γκάγκα αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Ο Βασίλης Κικίλιας υπουργός Τουρισμού
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
Ο Σίμος Κεδίκογλου υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών
Ο Γιώργος Καραγιάννης υφυπουργός στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές.

Λίγα λόγια…

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επίσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη απάντησε «εξαιρετική συνεργασία».

«Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς