Τελευταία Νέα

Ανάρτηση-σοκ από τον Μεντβέντεφ – Mοιράζει ουκρανικά εδάφη – Παρουσιάζει “αναθεωρημένα” σύνορα – Χάρτες

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν χάρτη της Ευρώπης στον οποίο απεικονίζεται το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας στην κατοχή άλλων κρατών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας Vedomosti.

Στην ανάρτηση αυτή αντέδρασε έντονα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια επαναχάραξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η ανάρτηση Μεντβέντεφ

Ανάρτηση-σοκ από τον Μεντβέντεφ: Mοιράζει ουκρανικά εδάφη - Παρουσιάζει "αναθεωρημένα" σύνορα - Χάρτες

 

Στην ανάρτησή του, ο Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν Δυτικοί αναλυτές – χωρίς να τους κατονομάζει – που θα έβλεπαν έτσι το μελλοντικό ουκρανικό κράτος, σημειώνει η ιστοσελίδα Vedomosti.

Σε έναν από τους χάρτες που δημοσίευσε ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας, επτά ουκρανικές περιοχές περιέρχονται στην Πολωνία, μία στην Ουγγαρία, δύο στη Ρουμανία και 13 άλλες, μαζί με τη χερσόνησο της Κριμαίας, στη Ρωσία. Ετσι, στην Ουκρανία παραμένει μόνο η περιοχή του Κιέβου.

“Οι Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί στην πραγματικότητα”, γράφει στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Στον πρώτο δημοσιευμένο χάρτη, η Ουκρανία είναι πλήρως αποκαταστημένη εντός των συνόρων του 2014. “Στον εγκέφαλο του προέδρου της Ουκρανίας, επηρεασμένου από ψυχοτρόπες ουσίες, προέκυψε η ακόλουθη εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του”, επισημαίνει ο Μεντβέντεφ για τον δεύτερο χάρτη.

Σφοδρή αντίδραση της Ρουμανίας

Η Ρουμανία απορρίπτει “σταθερά” την προσέγγιση του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “έναν χάρτη που αποδίδει στη Ρουμανία φανταστικά εδάφη της Ουκρανίας” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο ενισχύθηκε μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας”.

“Αυτές οι αποκαλούμενες “προτάσεις” και “αναλύσεις” που στοχεύουν στην τυχαία επαναχάραξη των συνόρων ορισμένων κρατών και ως εκ τούτου προωθούν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν είναι τίποτα άλλο από εντελώς ανεπιτυχείς προσπάθειες να δικαιολογήσουν τη δική τους συμπεριφορά παραβίασης των κανόνων της διεθνούς τάξης”, προστίθεται στην ανακοίνωση του ρουμανικού ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει την “πλήρη” υποστήριξη της Ρουμανίας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και επαναλαμβάνει την καταδίκη του για την αδικαιολόγητη και απρόκλητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.