Ανανάς – 5 πολύτιμα οφέλη για τον οργανισμό μας

Ο Ανανάς, είναι ένα ποώδες τροπικό φυτό με πολλαπλούς βρώσιμους καρπούς, που ουσιαστικά, θεωρείται μούρο. Τα τελευταία χρόνια, πολλές μελέτες που έχουν γίνει αναφορικά με τα οφέλη του ανανά στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποκαλύψει πολλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να καταναλώνουμε αυτό το γλυκόξινο μούρο συχνότερα.

Οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν πως θεωρητικά, ο ανανάς, είναι ένα σαρκοφάγο φυτό που έχει την ικανότητα να καταναλώνει μικρά έντομα. Πώς γίνεται αυτό;
Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της βρωμελίνης – ένα ένζυμο πέψης -. Όταν υπάρχει η κατάλληλη υγρασία λόγω βροχόπτωσης, εάν κάποιο έντομο βρίσκεται πάνω στο φυτό, ο ανανάς, ξεκινά να απελευθερώνει την βρωμελίνη και με την βοήθεια του νερού, το παγιδευμένο έντομο απορροφάται από το φρούτο.

Το συγκεκριμένο ένζυμο, ευθύνεται μάλιστα, για την ξηρότητα που αισθανόμαστε στην στοματική κοιλότητα, σε περίπτωση που καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα ανανά.

Πολλές μελέτες σχετικά με τη βρωμελίνη που έχουν γίνει τα τελευταία 50 χρόνια αποκάλυψαν ποικίλα οφέλη για εμάς. Το συγκεκριμένο ένζυμο έχει την ικανότητα να διασπά τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα, τα οποία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μεταφορά και αποθήκευση θρεπτικών ουσιών, στη λειτουργία των οργάνων, αρτηριών και αδένων, καθώς και στην αποκατάσταση των οστών, των μυών και του δέρματος.

Η βρωμελίνη που εμπεριέχεται μέσα στον ανανά λοιπόν, ευθύνεται για τα παρακάτω οφέλη που κερδίζουμε, καταναλώνοντας το εξωτικό αυτό φρούτο.

1. Βοηθά την καρδιά λόγω των αντιθρομβωτικών της ικανοτήτων.

2. Βοηθά στην επιτάχυνση της αποκατάστασης καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά και στους μετεγχειριτικούς πόνους.

3. Βοηθά σε ελαφρά αλλά και σε αρκετά βαριά εγκαύματα.

4. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει πώς μπορεί να επηρεάσει τα κακοήθη καρκινικά κύτταρα.

5. Έχει αντιμικροβιακή δράση καθώς καταπολεμά τα εσωτερικά παθογόνα και ενισχύει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Ενδεχομένως, λοιπόν, η συχνότερη κατανάλωση ανανά να κρύβει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας από όσα θεωρούσαμε μέχρι και σήμερα.

Δείτε επίσης!

Διατροφική Αξία της Σούπας

Την κατανάλωση της σούπας την έχει συνδέσει ο περισσότερος κόσμος με τον χειμώνα και το …

Ο άγνωστος κίνδυνος που κρύβει το τσάι

Τo τσάι έχει πολλά οφέλη, τα οποία προλαμβάνουν χρόνιες ασθένειες και βοηθούν στην κυτταρική επανόρθωση. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize