Τελευταία Νέα

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τη Σητεία

Σήμερα (15/1/2019), σε λίγες ώρες – στις 17.00 ακριβώς- θα έχουμε χάσει ως τοπική κοινωνία 2.500.000 ευρώ! Εκπνέει δυστυχώς ο χρόνος κατάθεσης πρότασης για 100% χρηματοδότηση αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων και ανάδειξης αυτών ως τουριστικές, πολιτιστικές αλλά και επιχειρηματικές εστίες.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΣΠΑ ( http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp…) είναι η επανάχρηση και η επανένταξή τους στο κοινωνικό ιστό της πόλης. Έχουμε τέτοια κτίρια; Βεβαίως, έχουμε το πρώην ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, τα πρώην Δημοτικά Σφαγεία(!!!), έχουμε παλιά-παραδοσιακά & διατηρητέα κτίρια κ.α. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Σητείας δεν ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Έχουμε χάσει ευκαιρίες για να επισκευάσουμε, αλλά και να κατασκευάσουμε σχολικά συγκροτήματα. Προγράμματα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αξιοπρεπή στέγαση των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης. Έτσι, το Ειδικό Εργαστήριο παραμένει σε κοντέινερ, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο είναι στον «αέρα», ενώ δεν λειτουργεί κανένα ΚΔΑΠ. Όμως, εκτός από τα προγράμματα σχολικής στέγης, έχουν χαθεί ευκαιρίες χρηματοδότησης και για άλλες απαραίτητες δράσεις, που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση, την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης, την αναβάθμιση της παραλίας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας των λιμανιών μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, όπως έκανε ο Δήμος Ιεράπετρας, την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και πολλά άλλα.

Η παραπάνω κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό και μεταξύ των προτάσεων του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ», είναι η δημιουργία στο Δήμο Σητείας, ενός «ειδικού μελετητικού γραφείου ανάπτυξης επενδύσεων & επιχειρηματικότητας», για την διερεύνηση και εκμετάλλευση των διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να μη χαθεί καμία άλλη ευκαιρία για την Σητεία. Παράλληλα, στις αρμοδιότητες του νέου γραφείου θα συμπεριλαμβάνεται η διευκόλυνση και επίσπευση διαδικασιών για κάθε νέα επένδυση. Ο Δήμος Σητείας, οφείλει να βελτιώσει την απορρόφηση των κονδυλίων για να καλύψει το αναπτυξιακό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί και επίσης πρέπει να λειτουργήσει ως αρωγός στο ιδιωτικό επιχειρείν για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Νίκος Καραμανωλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας

Δείτε επίσης!

Λασίθι – Νέα εταιρεία «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ – LaSitia» – Νέα σελίδα για την Ένωση Σητείας

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Μετά το τέλος της …

Ρέθυμνο – Δρόμος μήκους 4,5 χιλιομέτρων που ενώνει τον οικισμό Σακτούρια με την περιοχή Πρασονήσι

Μια ένα χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τον Δήμο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize