Ονομάζεται Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ήταν μισθοφόρος στο Αφγανιστάν, κατάφερε να βγει με βρετανική πτήση, «χάρη σε ενέργειες ενός Ρουμάνου συνδέσμου, σε συντονισμό με τον δικηγόρο Γ.Κ.Μ., ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό επιχειρησιακών θεμάτων και στη διαχείριση κρίσεων» (καταλαβαίνουμε, καταλαβαίνουμε…) και έκανε δηλώσεις στο zougla.gr.

Σταχυολογούμε:

«Ημουν με 439 άτομα σε έναν χώρο φύλαξης και περιμέναμε μέρα προς μέρα τη διαφυγή μας. Είχαμε κάνει συμφωνία με τους Ταλιμπάν να μην μας πειράξουν και να επιτρέψουν τον επαναπατρισμό μας. Ευτυχώς έτσι και έγινε και ακολούθησε σε μια μέρα ολοκληρωτική εκκένωση με 7 πούλμαν και 4 βαν ώστε να μας μεταφέρουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο».

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Αφγανών, ακόμα και οι διερμηνείς που βλέπουμε ότι προσπαθούν να φύγουν τώρα, οι περισσότεροι από αυτούς μου λέγανε ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τους Ταλιμπάν στην εξουσία! Καλά περνάγαμε και τότε! Ετσι, για τον περισσότερο κόσμο, δεν τρέχει και τίποτα που κέρδισαν οι Ταλιμπάν. Αυτοί που φοβούνται είναι όσοι συνεργάστηκαν με τις δυτικές χώρες. Αυτοί είναι που σηκώθηκαν να φύγουν όταν είδαν την επέλαση των Ταλιμπάν».

«Η δουλειά μου ήταν επί 4 χρόνια στους δρόμους του Αφγανιστάν. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν έβλεπα ποτέ γυναίκες! Το παραμικρό αν συμβεί, οι γυναίκες τιμωρούνται επί τόπου και δημόσια».

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Παραπέμπουμε στην πρόσφατη αρθρογραφία μας: