Τελευταία Νέα

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης – ΒΟΑΚ – “Το τμήμα Νεάπολη–Σητεία θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο”

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης – Η εν μέρει χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από το Ταμείο Ανάκαμψης καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας δαπάνης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανάμεσα στα έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται κι η επένδυση κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ενός σύγχρονου οδικού δικτύου που θα συνδέει τις 2 άκρες της Κρήτης, αναβαθμίζοντας τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της χώρας και εκσυγχρονίζοντας το νησί μας.

Κι αν η είδηση αυτή είχε λίγο-πολύ προηγηθεί της ανακοίνωσης, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία να συγκρατήσουμε απ’ την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού είναι ότι απ’ το Ταμείο Ανάπτυξης θα χρηματοδοτηθεί ένα μέρος του έργου άρα πρακτικά σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθεί το μεγαλύτερο – αν όχι το σύνολο- της δημόσιας δαπάνης. Αυτό συμβαίνει  καθώς έχει ήδη προκριθεί το σενάριο το έργο να ολοκληρωθεί σε επιμέρους κομμάτια. Το τμήμα  Κίσσαμος μέχρι Χερσόνησο θα δημοπρατηθεί ως σύμβαση παραχώρησης. Το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη θα δημοπρατηθεί ως ΣΔΙΤ και το τμήμα Νεάπολη–Σητεία θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η προσωπική προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για’ αυτό το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.