Τελευταία Νέα

«Αίθουσα Αναμονής» – H νέα έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη

Πόσο καλά σκηνοθετούμε τους εαυτούς μας στις τρέχουσες καταστάσεις επικοινωνίας;

Όταν δεν κρύβουμε το μισό πρόσωπό μας πίσω από μια μάσκα, συνήθως σημαίνει ότι βρισκόμαστε στον ασφαλή ιδιωτικό μας χώρο όπου μπορούμε να κρύψουμε τα τρία τέταρτα του σώματός μας και να εκθέσουμε δημόσια τις ψηφιακές προτομές μας σε δωμάτια τηλεδιασκέψεων όπου συντελούνται τα εργασιακά μας καθήκοντα και οι κοινωνικές συναναστροφές μας.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες απόκρυψης, έκθεσης και τεμαχισμού της προσωπικής μας εικόνας ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ολοκληρώνει έναν νέο κύκλο δουλειάς με τίτλο «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ». Η έκθεση αποτελείται από ένα πλήθος πορτραίτων, ζωγραφικές αναπαραστάσεις με ακουαρέλες των ανθρώπων που ο καλλιτέχνης συναναστρέφεται τηλεματικά.

Η «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ» με όχημα την διαχρονικότητα της ζωγραφικής γλώσσας αναζητά την έκταση της εικόνας μας πέρα από τις επίπεδες οθόνες των υπολογιστών.

Η χρωματική γκάμα της ψηφιακής εικόνας, οι δυσλειτουργίες του software, οι παραμορφώσεις των pixels, η στιγμιαία κατάρρευση της αυτοσκηνοθεσίας του πλάνου μας, μια ναρκισσιστικού τύπου ανησυχία για το πως μας βλέπουν οι άλλοι και πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας στον ψηφιακό καθρέφτη, είναι οι άυλες πρώτες ύλες που ο Ψυχούλης χρησιμοποιεί για να δομήσει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα μιας εποχής που οι ζωτικές μας επιθυμίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Έναρξη: Πέμπτη 13 Μαΐου, 14:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης: έως 19 Ιουνίου 2021

Νέο ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 13:00-19:00
και Σάββατο 12:00-16:00

a.antonopoulou.art

Αριστοφάνους 20, Ψυρρή
105 54, Αθήνα
[metro: Μοναστηράκι] τηλ: +30 210 3214994

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.