Άγιος Νικόλαος – Τσούχτρες παρουσιάστηκαν στις δυτικές παραλίες

Πολλές τσούχτρες παρουσιάστηκαν στις δυτικές παραλίες του Αγίου Νικολάου (Χαβάνια, Μιραμπέλλο), το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουνίου. Στις άλλες παραλίες της πόλης δεν έχει αναφερθεί η παρουσία τους.

Μοιάζουν αρκετά με είδος της οικογένειας «pelagia noctiluca», που για πρώτη φορά εμφανίζεται στην Κρήτη και το τσίμπημά τους είναι ιδιαίτερα οδυνηρό.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών Επαμεινώνδας Χρήστου ενημέρωσε ότι «η ιδιαιτερότητα που έχουν είναι ότι πέρα από τα πλοκάμια έχουν και κάτι νημάκια που φτάνουν στα δύο μέτρα και δεν φαίνονται, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να περάσει από κοντά και να τον τσιμπήσει».

Στον Άγιο Νικόλαο τα νημάκια είναι περίπου 50 πόντους. Καλού -κακού ας κρατάμε μαζί μας ξύδι ή σόδα ή τις ειδικές κρέμες. Δε νομίζουμε ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα μας αποχαιρετήσουν.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Δεν άντεξε ούτε ένα μήνα η ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Το σχετικό σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Θοδωρή Νίνου, επικεφαλής της παράταξης “Ρέθυμνο Αξίζεις”: Τοποθετήθηκε 27/06/2020…. …

Ρέθυμνο – Οι 10 μαγευτικές παραλίες που θα… ερωτευτείς!

Μαγικές παραλίες βρίσκονται κατά μήκος των ακτών του Νομού Ρεθύμνου τόσο από τη βόρεια πλευρά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize