Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Στο παλιό ειρηνοδικείο το στρατηγείο γυρισμάτων της σειράς “Καρτ ποστάλ” με την υπογραφή της Βικτόρια Χίσλοπ

Στο κτίριο του παλιού Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου εγκαθίσταται από τη Δευτέρα το γραφείο παραγωγής της τηλεοπτικής παραγωγής της ΕΡΤ, που βασίζεται στο βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ «Οι καρτ ποστάλ».

Από την περασμένη Τετάρτη από δημοτικό συνεργείο, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Χάρη Αλεξάκη, ξεκίνησαν οι εργασίες εκκένωσης από διάφορα υλικά που είχαν αποθηκευθεί εκεί και ο καθαρισμός των αιθουσών.  Όπως είπε ο αντιδήμαρχος στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά, θα ελεγχθούν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα κλιματιστικά μηχανήματα, ώστε οι χώροι που παραδίδονται στην παραγωγή να είναι καθαροί, λειτουργικοί και ασφαλείς.

Ο Δήμος έχει αποφασίσει να παραχωρήσει όλες τις αίθουσες του πάνω ορόφου στην αγγλική εταιρεία παραγωγής «NeedaFixer», για τις ανάγκες της μεγάλης αυτής παραγωγής της ΕΡΤ, για όσο χρειαστεί, αφού τα γυρίσματα θα διαρκέσουν για αρκετό χρονικό διάστημα, που θα απαιτήσουν τα δώδεκα, συνολικά, αυτοτελή επεισόδια.

Η μεγάλη αυτή τηλεοπτική παραγωγή αναγνωρίζεται ως άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για την πανελλήνια προβολή της περιοχής και της πόλης του Αγίου Νικολάου, που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη με την προβολή που θα χαρίσει στον τόπο μας, βάζοντάς τον και πάλι στο προσκήνιο, λίγα χρόνια ύστερα από την εξαιρετική προβολή που πρόσφερε «Το Νησί», ο απόηχος του οποίου δεν έχει ακόμη σβήσει αν και έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από την προβολή του στο «Mega Channel».

Τη Δευτέρα, τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθοριστεί, η διεύθυνση παραγωγής με συντονίστρια την Αγιονικολιώτισσα σκηνοθέτιδα Ζωή Σγουρού ξεκινά από τους χώρους του παλιού Ειρηνοδικείου  πιο συστηματική οργανωτική δουλειά, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση στα γύρω χωριά για την επιλογή των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στα γυρίσματα.

 

Οι συντελεστές

Το φως της δημοσιότητας είδαν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες τα ονόματα τριών γνωστών ηθοποιών, που φέρεται ότι έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους στην παραγωγή και θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές στις τρεις από τις δώδεκα «Καρτ Ποστάλ». Πρόκειται για τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (η φωνή του οποίου ακούγεται στο δημοφιλές σήριαλ της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» και από το σήριαλ «Είσαι το ταίρι μου»), τη Μαρία Ναυπλιώτη την οποία είχαμε δει το 2019 στο ρόλο της Αλεξάνδρας στο σήριαλ «Λόγω τιμής» του Σκάι και τον Ορφέα Αυγουστίδη, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Αντώνη  στο «Νησί».  Επισήμως, η ΕΡΤ έχει παρουσιάσει μόνο τον κεντρικό ήρωα των «Καρτ Ποστάλ», τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, τον οποίο έχομε δει στο ρόλο του Σέργιου στις «Άγριες μέλισσες».

Όπως ήδη έχει γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παπαβασιλείου, o οποίος έχει ξεχωρίσει για τις δουλειές του στο εξωτερικό («Slave», «Der Bergdoktor», «The storm tide», «Special unit», «Α summer in Greece»), ενώ την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου της σειράς (η οποία βασίζεται στα βιβλία της Χίσλοπ «Οι καρτ ποστάλ» και «Ο τελευταίος χορός») έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτηςη Αλεξάνδρα Κατσαρού και η Δώρα ΜασκλαβάνουΤη σκηνογραφία υπογράφει η Πηνελόπη Βαλτή και το ενδυματολογικό κομμάτι η Μάρλι Αλιφέρη.

 Η κ. Σγουρού επιβεβαίωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι τη Δευτέρα ξεκινά η δουλειά με έδρα το Ειρηνοδικείο και την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει και η ανακοίνωση με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους ντόπιους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα γυρίσματα ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Αναμένεται η άφιξη του βοηθού σκηνοθέτη και του διευθυντή φωτογραφίας και από τις 15 Μαρτίου θα προσέλθουν οι παράγοντες της παραγωγής πιο μαζικά, μπαίνοντας στην τελική ευθεία, για τα γυρίσματα που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου.

Τα γυρίσματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize