Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Στις 14 Μαρτίου θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα – Αυτοί θα κρατήσουν την δάδα!

Το Σάββατο 14 Μαρτίου θα “περάσει” και από τον Άγιο Νικόλαο η Ολυμπιακή Φλόγα, στο μεγάλο “ταξίδι” της προς το Τόκιο της Ιαπωνίας όπου και θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί (24/7-9/8) και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (25/8 – 6/9) του 2020!

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η Φλόγα θα φθάσει στην οδό Κνωσσού στην περιοχή του Νοσοκομείου περί τις 9:30 το πρωί, απ’ όπου και θα ακολουθήσει διαδρομή μέχρι την περιοχή της Λίμνης. 

Οι λαμπαδηδρόμοι θα είναι συνολικά τέσσερις. Την Ολυμπιακή δάδα θα κρατήσουν: η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου Έλλη Σουμάκη (κολύμβηση), ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου Δημήτρης Αλτσιάδης, το μέλος του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ “Μεγαλόνησος” και πρωταθλητής Ελλάδος στο Μπότσια Μιχάλης Λεμονής και ο προπονητής του ΑΟ Λασιθίου Σπύρος Δαβράδος.

Οι τρεις από τους τέσσερις λαμπαδηδρόμους θα ακολουθήσουν την διαδρομή κόμβος Νοσοκομείου-Λίμνη, ενώ ο τέταρτος θα πάει από τον βωμό που θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο στη Λίμνη μέχρι και ένα σημείο της οδού Κ. Παλαιολόγου (συνολική απόσταση περί τα 200 μέτρα).

Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται πως η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 14 Μαρτίου θα περάσει από όλη την Κρήτη.

Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας, όπως έχει ανακοινωθεί, θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020, ενώ η Φλόγα θα φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα την επομένη ημέρα, 20 Μαρτίου.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.