Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Σεμινάριο σε παιδιά στα οποία βεβαιώθηκαν παραβάσεις

Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής στους ανήλικους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε προχθές στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Αγίου Νικολάου.

Το σεμινάριο συνολικά παρακολούθησαν 55 παιδιά στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις από την Τροχαία Αγίου Νικολάου για έλλειψη διπλώματος και έγινε με πρωτοβουλία του Δικαστηρίου Ανηλίκων Λασιθίου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου και του Τμήματος Τροχαίας Αγ. Νικολάου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Εμμανουήλ Καναβάκης, υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Λασιθίου, ο κ. Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ο κ. Αντώνης Στεφανάκης, πρόεδρος της Ένωσης εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών του Νομού Λασιθίου και οι αστυνομικοί Φανούριος Σηφάκης και Εμμανουήλ Ντινιωτάκης της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής της Τροχαίας Αγ. Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, για μια διαδικασία που πραγματοποιείται δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Στο σεμινάριο οι διοργανωτές τονίζουν όλους τους κανόνες οδικής ασφάλειας που πρέπει να τηρούν στις μετακινήσεις τους οι συμμετέχοντες, είτε ως οδηγοί μοτοσικλετών ή αυτοκινήτων είτε ως συνοδοί οδηγών ή πεζοί, αλλά και η χρησιμότητα και αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους, βάσει και του νομοθετικού πλαισίου που διέπει όλα τα παραπάνω. «Προσπαθούμε από αυτές τις δράσεις στα παιδιά να μείνουν κάποια πράγματα ώστε εν συνεχεία να τα εφαρμόζουν και να γνωρίζουν ότι θα πιάνουν το τιμόνι μόνο όταν είναι σίγουροι ή όταν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια», εξηγεί ο κ. Ζερβάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.