Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Σε 11 λεπτά από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο!

Τώρα που οι τιμές της βενζίνης έχουν πάρει τα ύψη, μια καλή αλλαγή στην καθημερινότητά μας θα είναι να χρησιμοποιούμε τα πόδια μας αντί τα αυτοκίνητά μας.

* Χθες περπάτησα και «έγραψα» στο κινητό (GPS) τη διαδρομή από το ένα άκρο της πόλης μέχρι το άλλο! Περπάτησα από τον Παραλιακό δρόμο μέχρι τη γέφυρα του Ξεροπόταμου (από τις οδούς Καντανολέοντος, Σολομού, Γουρνιών, Κριτσάς). Πόσο χρόνο χρειάστηκα; 11 λεπτά – και κάτι δευτερόλεπτα-, με κανονικό βήμα! Μόνο τόσο λίγα λεπτά χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε την μικρή μας πόλη από το ένα άκρο στο άλλο!

* Πόσο λιγότερο χρόνο θα μας πάρει, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας; Υπολογίστε… πόσο θέλουμε για να πάμε μέχρις εκεί που έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητο, μέχρι να φτάσουμε κοντά στο σημείο που θέλουμε να πάμε, μέχρι να βρούμε πού θα παρκάρουμε και μέχρι να περπατήσουμε μέχρι τον τελικό προορισμό μας… Η διαφορά δεν αξίζει το χρόνο και γλυτώνουμε και τον όποιο εκνευρισμό θα συναντήσουμε με την κίνηση και τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Βεβαίως δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης πόσο καλό κάνει το περπάτημα στην υγεία μας.

ΥΓ.: Μια καλή λύση στον Άγιο Νικόλαο είναι το μηχανάκι. Βέβαια κι αυτό θέλει τη βενζίνη του. Πέρυσι το γέμιζα με 5 ευρώ, προχθές έδωσα 8 ευρώ! +60% η αύξηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς