Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Σχεδόν παντού νερό από το φράγμα Αποσελέμη – Αίτημα επικαιροποίησης της μελέτης Παυλάκη

Την ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματος του Δήμου Αγίου Νικολάου και μιας εκκρεμότητας από τότε που ολοκληρώθηκαν τα υπόλοιπα υδραυλικά έργα και άρχισε η διανομή νερού από το φράγμα Αποσελέμη, γνωστοποίησαν ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ Βαγγέλης Μαυρικάκης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, με έγγραφό της, της 19ης Φεβρουαρίου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης & Επεξεργασίας Λυμάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  Βασιλική Τούρτα, γνωστοποίησε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου ότι «η Υπηρεσία έχει κινήσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της σύμβασης με τίτλο: Ανάθεση καθηκόντων τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Δ/νσης Δ6 στην αναθεώρηση- επικαιροποίηση – συμπλήρωση της τεχνικής μελέτης (και των τευχών δημοπράτησης) των αγωγών προσαγωγής νερού στις τουριστικές περιοχές Σίσι, Μίλατος, Ελούντα, Νεάπολη και στους οικισμούς Βραχάσι, Νικηθιανό, Λίμνες, Χουμεριάκο, Μέσα και Έξω Λακώνια, Κριτσά Νομού Λασιθίου, από το φράγμα Αποσελέμη, σε σύμπραξη των γραφείων μελετών στην οποία ανατέθηκαν τα καθήκοντα τεχνικού συμβούλου».

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο, η εν λόγω σύμβαση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020. Ήδη έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη των τοπογραφικών εργασιών, ενημερώνει η κ. Τούρτα.

 

Επικαιροποίηση της μελέτης Παυλάκη του 2004!

Πρόκειται για την επικαιροποίηση που ζητά επί χρόνια η ΔΕΥΑΑΝ, της μελέτης Παυλάκη η οποία είχε εγκριθεί με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (18-2-2004)!

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, προβλεπόταν: α) Η υδροδότηση της τουριστικής περιοχής Σισίου και Μιλάτου. β) Οι αγωγοί μεταφοράς νερού στις δεξαμενές Νεαπόλεως, Λιμνών Χουμεριάκου, Νικηθιανού, Καστελίου Φουρνής. γ) Οι αγωγοί μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή (παλιά Δ6) στις δεξαμενές Ελούντας και Πλάκας και στους οικισμούς Μέσα και Έξω Λακωνίων και Κριτσάς.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ είχε αποστείλει στις 22 Ιανουαρίου επιστολή στην παραπάνω Διεύθυνση του Υπουργείου περιγράφοντας την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των παραπάνω έργων, που εξ άλλου συμπεριλαμβάνονταν εξ αρχής στα συνοδευτικά έργα του φράγματος Αποσελέμη, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεπάρκειας νερού ύδρευσης σε αστικές περιοχές αλλά και νευραλγικές ζώνες που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Η ανεπάρκεια των έργων ύδρευσης λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και προοπτική του τόπου, τόνιζε ο κ. Μαυρικάκης στην επιστολή του, ζητώντας άμεσα την έναρξη διαδικασιών επικαιροποίησης της μελέτης Παυλάκη.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Ξεκινάει στο νησί η πρώτη στην Ελλάδα οροεπιδημιολογική μελέτη για τον νέο κορονοϊό

Ποιο το δείγμα ανά περιοχή Στην Περιφέρεια της Κρήτης ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η πρώτη …

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στα Καστελλάκια

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙΑ, 18/05/2020 και ώρα 14:00, ΑΙΤΙΑ ΒΛΑΒΗΣ : ΔΙΑΡΡΟΉ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize