Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Προβληματική η διακίνηση της αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ

Πολύ μεγάλα είναι τα προβλήματα στη διακίνηση της αλληλογραφίας μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλη την Κρήτη και φυσικά στην περιοχή του νομού Λασιθίου. Καθημερινά είναι τα παράπονα που δεχόμαστε, των κατοίκων της περιοχής του Βραχασίου, Σισίου, Μιλάτου αλλά και πολλών άλλων περιοχών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ΕΛΤΑ τόσο στη διακίνηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ όσο και της υπόλοιπης αλληλογραφίας, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τους λογαριασμούς με μεγάλες καθυστερήσεις, με συνέπεια συχνά να έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής τους.

Πρόσφατα το Σωματείο Υπαλλήλων Ομίλου ΕΛΤΑ Κρήτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Παναγιώτη Φύτη, τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών Παραγωγής κ. Σάββα Δάνδολο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης κ. Σωκράτη Κουρουτζίδη.

Η ανακοίνωση που έχει τίτλο «εγκλήματα κατά των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων-αδιαφορία για τους πελάτες» αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την τραγική και ξαφνική απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μεγάλου αριθμού εργολαβικών υπαλλήλων, που είναι περισσότερο από απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία της εταιρείας.

Μια ενέργεια που οδηγεί σε αδιέξοδο εργαζομένους (μόνιμους και μη) και πελάτες. Κάνει την εργασία σε οποιοδήποτε πόστο κάτεργο και όλους εμάς λάστιχο. Αντίστοιχα κάνει την εξυπηρέτηση των πελατών προβληματική έως αδύνατη.

Τη στιγμή που το ζητούμενο ήταν η διόρθωση των μεγάλων αστοχιών του τελευταίου οργανογράμματος και η κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, προέκυψε η παράλογη και ανεξήγητη ξαφνική μείωση εργαζομένων, που σε όλη την Ελλάδα είναι εκατοντάδες!

Η απαράδεκτη απόφαση έχει προκαλέσει τις θλιβερές παρεμβάσεις και ασφυκτικές πιέσεις διαφόρων παραγόντων προκειμένου να προστατεύσουν «δικά» τους παιδιά και οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν. Δε μπορεί να τηρηθεί στοιχειωδώς μια διαδικασία αξιολόγησης και ρόλο προσπαθούν να παίξουν μόνο οι γνωριμίες και οι πολιτικές πεποιθήσεις.

Η Διοίκηση δημιούργησε μια αρένα με φαινόμενα κανιβαλισμού, και έχει οδηγήσει τους εργολαβικούς υπαλλήλους και όσους σχετίζονται μαζί τους στη θέση «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Απαιτούμε να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν και διαθέτουν την εμπειρία να δουλέψουν αποτελεσματικά. Επίσης, δηλώνουμε ότι θα καταγγείλουμε δημόσια και ονομαστικά κάθε παρέμβαση που έγινε ή θα γίνει για άλλους λόγους πλην των αναγκών των ΕΛΤΑ.

Η κατάσταση αυτή δε θα συνεχιστεί! Θα σταματήσει εδώ και τώρα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν από σήμερα κιόλας αυτό που επιβάλλεται: Να εφαρμόσουν κατά γράμμα και χωρίς την ελάχιστη παρέκκλιση το ωράριο εργασίας και τα καθήκοντα της θέσης εργασίας τους.

Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς και την τιμή και την αξιοπρέπεια του εαυτού μας και των ΕΛΤΑ» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Δημ. Ζαφειρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Ταρλάμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.