Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ, ποιο το πιθανότερο σενάριο

Το σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο Δεκέμβριο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί την Κρήτη, ειδικά για τον τρόπο που θα ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να υλοποιήσει το έργο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, άμεσα θα προχωρήσει ο αυτοκινητόδρομος Χανιά-Άγιος Νικόλαος που θα γίνει σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα γίνει το κομμάτι Κίσσαμος-Χανιά και Άγιος Νικόλαος-Σητεία με συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αυτό σημαίνει πως δεν αλλάζει ο υφιστάμενος σχεδιασμός.

Την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Μιχάλης Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ έχει υποστηρίξει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του οποίου το τελευταίο χρονικό διάστημα επισημαίνεται πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος με εξαρχής σχεδιασμό. Μάλιστα, εκτίμησε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα προτιμήσει να μην χαθεί ένα έτος σε διαδικαστικά ζητήματα.

Άλλωστε και η τελευταία αναφορά στη βουλή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή έκανε λόγο για μεθόδους που είχαν προταθεί. «Έχουμε προτείνει χρηματοδοτικό εργαλείο που λέγεται «πληρωμές διαθεσιμότητας», που είναι ένα νέο είδος συμβάσεων παραχώρησης», έχει πει ο κ. Καραμανλής ακολουθώντας ουσιαστικά την πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα η περιφέρεια Κρήτης μετά από συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Νίκος Σηφάκης για super chargers κατά το μήκος του ΒΟΑΚ

Κατά την συνάντηση τους αναφέρθηκαν στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, ο οποίος σαφώς απαιτείται …

Κρήτη – 25 κλήσεις σε πολίτες για… μάσκες – Ανάμεσά τους οδηγός λεωφορείου και ταξί

25 κλήσεις «έκοψαν» οι αρχές σε πολίτες της Κρήτης που δεν φορούσαν μάσκα, ανάμεσά τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize