Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Κινητοποιήσεις από παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι παραγωγοί – πωλητές λαϊκών αγορών αντιτιθέμενοι με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, που σύμφωνα με τον κλάδο, πλήττει κυρίως τους παραγωγούς και δεν προάγει το θεσμό των λαϊκών αγορών.

Έτσι, σήμερα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου, αφού η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει προγραμματίσει απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών – πωλητών Νομού Λασιθίου Εριέτα Μπαγορδάκη, θα συμμετέχουν και οι Λασιθιώτες παραγωγοί – πωλητές λαϊκών αγορών.

Στις 10.00, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των παραγωγών στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου, χωρίς να στήσουν πάγκους και ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στο Διοικητήριο όπου παρέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη.

Στην κινητοποίησή τους αυτή, συμπαρίστανται και οι έμποροι λαϊκών αγορών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λασιθίου αναφέρει:

Αντιδρούμε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, λέμε όχι

  • Στην πλειοδοσία και προκήρυξη των θέσεων μας
  • Στην μοριοδότηση σύμφωνα με το μορφωτικό επίπεδο και την οικονομική ευχέρεια του καθενός μας
  • Στον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη συμμετοχή εταιρειών στις λαϊκές αγορές
  • Στην κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών
  • Στο νόμο που από παραγωγούς μας κάνει όλους εμπόρους.

Οι λαϊκές αγορές είναι το σπίτι μας και το καταφύγιο των καταναλωτών. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων μας στήριγμά μας τόσα χρόνια. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.