Άγιος Νικόλαος – Και ομπρέλες “βαρέως τύπου” στη λίμνη για να συμπληρωθεί η σκίαση του υπαίθριου χώρου των καταστημάτων

Με ομπρέλες «βαρέως τύπου» θα συμπληρωθεί η σκίαση του υπαίθριου χώρου που θα παραχωρηθεί στους καταστηματάρχες της ανατολικής πλευράς της λίμνης, αυξάνοντας τον υπό σκίαση χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως αναφέρει η ΑΝΑΤΟΛΗ η λύση αυτή επιλέγεται έναντι της εναλλακτικής πρότασης των καταστηματαρχών για την προέκταση της τέντας προς τα έξω, η οποία θα στηρίζεται επί της μεταλλικής πέργκολας που κατασκευάστηκε πρόσφατα από το Δήμο. Οι ομπρέλες θα είναι ομοιόμορφες και παραμένει σε εκκρεμότητα να διευθετηθεί αν τη δαπάνη για την προμήθειά τους θα καλύψει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος είπε ότι αναζητήθηκαν κοινά αποδεκτές λύσεις σε μικροπροβλήματα που ανακύπτουν. Οι ομπρέλες θα σκιάσουν τον επιπλέον χώρο που θα παραχωρηθεί έξω από τον χώρο που βρίσκεται κάτω από τη μεταλλική πέργκολα και θα μένουν ανοικτές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σταθερή παραμένει μέχρι τώρα η επιδίωξη του Δήμου να διατηρήσει διάδρομο πλάτους 4,5 μ. για τους πεζούς μεταξύ των καταστημάτων και της λίμνης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η απόφαση για τους παραχωρούμενους χώρους επηρεάζεται από τις νέες συνθήκες λειτουργίας που προβλέπουν την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των καθήμενων πελατών, ο κ. Ζερβός είπε ότι οι επιφάνειες που παραχωρούνται είναι δεδομένες και δεν θα διαφοροποιηθούν από τον παραπάνω λόγο. Η μείωση των τραπεζοκαθισμάτων αφορά τη νομοθεσία που θα θεσπιστεί, στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που θα τηρηθούν το επόμενο διάστημα, τόνισε.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η Τεχνική Υπηρεσία είναι σε επαφή με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πέργκολα, για να κατασκευάσει ο ίδιος και τα διαχωριστικά μεταξύ των καταστημάτων. Τα διαχωριστικά θα φθάνουν μέχρι το νόμιμο ύψος του 1,80 μ. και θα είναι από γυαλί αμμοβολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize