Τελευταία Νέα
DCIM100MEDIADJI_0079.JPG

Άγιος Νικόλαος – Η γέφυρα και ο ανεφοδιασμός, ο κόμβος νοσοκομείου και η στάθμευση

Με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Γιάννη Παπαλεωνίδα συζητήσαμε διάφορα θέματα της πόλης -που συζητιούνται διαχρονικά- και πιο πολύ ξανά τώρα το καλοκαίρι. Για τη στάθμευση στη γέφυρα και την κίνηση των οχημάτων στον κόμβο του Νοσοκομείου μας λέγει:

α) Ως προς την γέφυρα της λίμνης: Να επιτρέπεται η στάθμευση στα ορισμένα σημεία, μονάχα στον άρτιο αριθμό ημερών της εβδομάδας. Έτσι θα αποφευχθεί η παρατηρούμενη συμφόρηση, τουλάχιστον σε καθημερινό επίπεδο και, με έμμεσο τρόπο, θα επιτευχθεί παράλληλα η παράκληση για αύξηση στην «αποθήκη προμηθειών» των καταστημάτων. Πρόσθετα, να τοποθετηθεί πρόσθετη πινακίδα για την αυτοδίκαιη αφαίρεση πινακίδων.

β) Ως προς τον κόμβο του Νοσοκομείου: Η μια λύση είναι τα κολονάκια να έρθουν προς τα έξω, δημιουργώντας στο εσωτερικό τους μεγαλύτερο εύρος για την εξυπηρέτηση των πέριξ καταστημάτων, μαζί με αύξηση -στα κολωνάκια- της μεταξύ τους απόστασης, ώστε να εισέρχεται το κάθε ένα, με ελιγμό, στην ροή της κυκλοφορίας. Η άλλη λύση είναι η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στα όρια που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων, αποτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, οριστικά, την στάση και στάθμευση στον συγκεκριμένο κόμβο.

* Ερχόμενα τα κολονάκια, από το 1 μέτρο στα 2,5 μέτρα περίπου, σε σχέση προς τις άκριες των πεζοδρομίων πέριξ του κόμβου του νοσοκομείου -και με αύξηση στα κολονάκια της μεταξύ τους απόστασης-, θα επιτευχθεί ένα διπλό σημείο ισορροπίας. Αφ’ ενός μεν, θα συνεχίσουν όλα τα καταστήματα να εξυπηρετούν τους διερχόμενους πελάτες, εξερχόμενα της ροής και εισερχόμενα εκ νέου, με ελιγμό, στην κυκλοφορία και αφ’ ετέρου, το εναπομείναν τμήμα της οδού θα καθίσταται απαγορευτικό για διπλοπαρκαρίσματα (όπου εκεί κυρίως εντοπίζεται το πρόβλημα), και θα διεξάγεται απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων, ιδίως των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

ΥΓ.: Και η πόλη, ένας ζωντανός οργανισμός είναι. Κάποιες στιγμές, κάποιες αρτηρίες του, θα ζορίζονται. Ηρεμία, λοιπόν…

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς