Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – Εντυπωσιάζει η τελική διάσταση της παρέμβασης που σχεδιάζεται σε Ερμής και Κοράλ

Την επόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να αλλάξουν επίσημα ιδιοκτησία δύο εμβληματικά ξενοδοχεία στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Δύο μονάδες που θεωρούνται και είναι στενά συνδεδεμένες με την πορεία του τουρισμού στην πόλη αλλά και την Κρήτη.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Ατσαλάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ το ξενοδοχείο «Hermes» και το ξενοδοχείο «Coral», θα ανήκουν στο εξής και επίσημα, στην μεγάλη αμερικανική εταιρεία Hines, που αποτελεί νέο, μεγάλο επενδυτή στον τομέα του τουρισμού στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα, αφού ήδη είναι σε εξέλιξη διάφορα πρότζεκτ στην Αθήνα.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, στα δύο ξενοδοχεία του Αγίου Νικολάου, γίνονται όλες οι απαιτούμενες αυτοψίες για να υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη εικόνα για τους χώρους των δύο τουριστικών μονάδων και για διαπιστωθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τις σχεδιαζόμενες μετασκευές που θα επιχειρηθούν με στόχο μια νέα εικόνα για την τουριστική σεζόν του 2021.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι αναβαθμίσεις των υποδομών που θα επιχειρηθούν θα είναι μεγάλες, ουδείς δεν θα μπορούσε να εικάσει την τελική διάσταση της παρέμβασης που σχεδιάζεται και πραγματικά εντυπωσιάζει. Βασικός στόχος των επενδυτών είναι να μην επιλέξουν μικρές βελτιώσεις ή αναβαθμίσεις στα δύο ξενοδοχεία αλλά να αλλάξουν πλήρως εικόνα και κατηγορία και να μετατραπούν σε σύγχρονες πεντάστερες τουριστικές μονάδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακολουθούν την πρακτική που έχει κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου τα τελευταία 30 χρόνια, με την δημιουργία πολυτελών μονάδων. Μια εν πολλοίς αναγκαστική επιλογή λόγω των περιορισμών δόμησης που είχαν επιβληθεί. Δεδομένο όμως που καθιέρωσε την περιοχή ως σημείο αναφοράς πολυτελών διακοπών με τις περισσότερες VIP και πολυτελείς κλίνες.

 

Με πισίνες

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρέπει ν’ αναμένουμε μια ριζική ανακαίνιση με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και υλικά στον τομέα των κατασκευών και μάλιστα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντικρίσουμε τη γνωστή εικόνα της περιοχής με δωμάτια που θα διαθέτουν πισίνες στη θέση των σημερινών μπαλκονιών με θέα τη θάλασσα που διαθέτουν τόσο το Έρμης όσο και το Κόραλ.

Μια τόσο μεγάλη αλλαγή σηματοδοτεί πως η πόλη του Αγίου Νικολάου θα αποκτήσει μέσα στον οικιστικό ιστό και με θέα θάλασσα δύο πολυτελείς μονάδες που αλλάζουν τα δεδομένα, ακόμα και για τη χειμερινή περίοδο. Αν μάλιστα επαληθευτεί το σενάριο που θέλει την εταιρεία να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει υποδομές που θα επιτρέψουν και χειμερινή λειτουργία, είναι προφανές πως θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πόλη και την καθημερινή ζωή της, η συγκεκριμένη επένδυση.

Στην παρούσα συγκυρία, σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η υπογραφή της τελικής συμφωνίας, για να ακολουθήσει ο σχεδιασμός για την πλήρη αναμόρφωση που θα φέρει την υπογραφή κορυφαίων επαγγελματιών με πανεπιστημιακή καριέρα και μεγάλη αναγνώριση.

Δείτε επίσης!

Λασίθι – e-ΠΑΙΘΡΟΣ – Ο δήμος Οροπεδίου ως δήμος-πιλότος για το δίκτυο τουρισμού υπαίθρου

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας – ΓΓΕΤ, η πρόταση  χρηματοδότησης του Δικτύου …

Πέντε δισ. έχασε ο τουρισμός λόγω “lockdown” – Στο μηδέν οι εισπράξεις

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα από τον Τουρισμό, με τις απώλειες να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize