Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος – «Δολοφονική απόπειρα» η καύση πυροτεχνημάτων μπροστά σε καταστήματα

Η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά αναφέρθηκε και στη «μόδα» ιδιωτικής καύσης εναέριων πυροτεχνημάτων, μπροστά από καταστήματα που λειτουργούν στη χερσαία ζώνη λιμένος και συχνά στην παραλία.

Με αυστηρούς τόνους, η κ. Χασιώτη, απηύθυνε προειδοποίηση ότι, επειδή διαπιστώνεται ότι δεν τηρείται καμία προϋπόθεση ασφαλείας, θα επιδιώξει να ελέγξει το φαινόμενο και ότι καταστηματάρχες και χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Χαρακτήρισε «καταστροφική» ενέργεια, που ισοδυναμεί με «δολοφονική απόπειρα», την καύση τέτοιων πυροτεχνημάτων, μπροστά σε καταστήματα σε μικρή απόσταση από τους πελάτες τους και μάλιστα εντός του αστικού ιστού, του Αγίου Νικολάου όπου τα κτίρια στέκονται αμφιθεατρικά της παραλιακής ζώνης. Ακόμη και για επαγγελματική ρίψη πυροτεχνημάτων απαιτείται άδεια ανάλογα με το χώρο, είτε από το Λιμεναρχείο, είτε από την Αστυνομία.

Αλλά, όπως είπε η Λιμενάρχης, ουδέποτε έχει ζητηθεί τέτοια άδεια από το Λιμεναρχείο και επειδή η ρίψη κρατά λίγη ώρα δεν επαρκεί να ειδοποιηθεί και να προλάβει να επέμβει η Λιμενική Αστυνομία για να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον «πυροδότη»… Ακόμη και αν ζητηθεί άδεια, όπως τόνισε η κ. Χασιώτη, «δεν υπάρχει περίπτωση το Λιμεναρχείο να χορηγήσει τέτοια άδεια ρίψης πυροτεχνημάτων από χώρο της χερσαίας ζώνης της πόλεως του Αγίου Νικολάου, γιατί δεν πληρείται καμία προϋπόθεση σχετικά με τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται από καθήμενους ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους και από κτίρια.

Επικαλέστηκε παράδειγμα συγκεκριμένα της Κιτροπλατείας και της λίμνης ή της Άμμου, όπου αμφιθεατρικά, σε μεγάλο ύψος, είναι κτισμένα πυκνά τα σπίτια. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν ελλιμενισμένα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι που απέχουν μικρή απόσταση από σημεία καύσης τέτοιων πυροτεχνημάτων.

Ακόμη και τα «νόμιμα» πυροτεχνήματα στις οδηγίες χρήσης ορίζουν την τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων 30… 50 μέτρα από ανθρώπους και 150 μ. από ψηλά κτίρια. Το Λιμεναρχείο σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά και γραπτώς τους καταστηματάρχες.

Συγχρόνως προειδοποιεί τους ιδιώτες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα ότι είναι παράνομο και καλεί τους πολίτες που θα βρεθούν κοντά σε τέτοια περιστατικά να το καταγγέλλουν άμεσα στο Λιμεναρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς