Τελευταία Νέα

Α.Ανδρεάδης – Σημαντική εξέλιξη τα φορολογικά μέτρα για την προσέλκυση πλούσιων ξένων

Φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση πλούσιων αλλοδαπών και τη μόνιμη διαμονή τους στη χώρα μας πρόκειται να θεσπίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο. Κατά τις πληροφορίες, θα θεσπιστεί σταθερή φορολογική επιβάρυνση 100.000 ευρώ για τα εκτός χώρας εισοδήματα των ξένων πολιτών που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ακολουθώντας το λεγόμενο «ιταλικό μοντέλο». Εν ολίγοις, δηλαδή,  όσοι ξένοι πολίτες αποκτήσουν μόνιμη διαμονή στη χώρα μας, θα φορολογούνται πλήρως για τα τυχόν εισοδήματά τους στην Ελλάδα και με 100.000 ευρώ για τις λοιπές ανά τον κόσμο αποδοχές τους, όσες κι αν είναι αυτές.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Ανδρέας Ανδρεάδης, μέσω twitter, σημειώνει:

“Μία σημαντική εξέλιξη για προσέλκυση εύπορων φορολογικών κατοίκων εξωτερικού στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Πάγια πρότασή μας, που εφόσον υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει σημαντικά έσοδα και ανάπτυξη – υπεραξίες σε real estate αλλά και δημιουργία κουλτούρας υψηλού επιπέδου υπηρεσιών”. 

 

Δείτε επίσης!

Στα 1.000 ευρώ το ακατάσχετο – Τι αλλάζει στις 100 δόσεις

Μπορεί η Κυβέρνηση να διαψεύδει την θέσπιση νέων φορολογικών μέτρων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize