400 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση !!

Η κυβέρνηση της «Ελπίδας» και της «Ανατροπής» παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για 7.000 μόνιμους διορισμούς για το σχολικό έτος 2015-2016, προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση αλλά και για την ψήφιση του περίφημου «Πολυνομοσχεδίου – Σκούπα» το οποίο θα ρύθμιζε χρόνιες ανισότητες που επικρατούν στο χώρο της εκπαίδευσης (π.χ. ξεκλείδωμα πινάκων από το 2010-2014), ουσιαστικά, μέσα σε 8 μήνες τρέπεται σε άτακτη φυγή, ζητώντας ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να εφαρμόσει πιστά, όπως οι προκάτοχοί της, τις επιταγές και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το νέο Μνημόνιο που υπέγραψε.

Πιο συγκεκριμένα έχει καταστεί σαφές ότι στην παρούσα φάση το Υπουργείο Παιδείας, όχι απλώς δεν προτίθεται να προβεί σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς όπως είχε δεσμευτεί, αλλά επιδεικνύοντας ξεκάθαρη ολιγωρία και προχειρότητα, δεν έχει ολοκληρώσει, ακόμα, όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (π.χ. αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ), ούτε έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών που θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων.

Ο πίνακας που ακολουθεί αναφέρεται λεπτομερώς στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και είναι ενδεικτικός της τραγικής κατάστασης που επικρατεί λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Νομού αλλά και της χώρας γενικότερα.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δάσκαλοι

75

Νηπιαγωγοί

47

Γαλλικών

6

Αγγλικών

22

Γερμανικών

8

Καλλιτεχνικών

9

Φυσικής Αγωγής

20

Μουσικής

10

Πληροφορικής

10

Θεατρολόγων

6

Σύνολο:

213

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δάσκαλοι (παράλλ. στήριξης)

145

Δάσκαλοι (ειδικό σχολείο. – Τ.Ε. – ΕΕΕΚ)

13

Νηπιαγωγοί (παράλλ. στήριξης)

23

Νηπιαγωγοί (ειδικό σχολείο. – Τ.Ε. – ΕΕΕΚ)

6

Σύνολο:

187

Γενικό Σύνολο:

400

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Ρεθύμνου απαιτούμε από την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να πράξει το αυτονόητο:

 

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των οργανικών κενών των σχολικών μονάδων της χώρας.

 

  • Έγκαιρη πλήρωση του συνόλου των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων με προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

 

Είναι προφανές ότι σε μία ευνομούμενη πολιτεία η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με γνώμονα οικονομίστικες και καιροσκοπικές πρακτικές, αλλά με ξεκάθαρο όραμα, σαφή προγραμματισμό και, κυρίως, συνεχή διάλογο και επικοινωνία με το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και πράξη. 

dhmotiko sxoleio kena sxoleia (4) kena sxoleia (5)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς