Τελευταία Νέα

4 πανέμορφες διακοσμητικές βαφές και τεχνοτροπίες

Διακόσμηση σπιτιού με τις πιο εντυπωσιακές διακοσμητικές βαφές και τεχνοτροπίες..Όμορφες ιδέες για το σπίτι.

Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν καθοριστικά στην εικόνα και την αίσθηση ενός χώρου. Αφού, μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εντύπωση που αποπνέει ένας χώρος.

Οι τεχνοτροπίες είναι ειδικές τεχνικές βαψίματος που ξεφεύγουν από τον τυπικό και συνηθισμένο τρόπο ελαιοχρωματισμού. Καθώς, αν εφαρμοστούν με σχέδιο προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο άρθρο θα σου χρησιμεύσει για να ενημερωθείς, γύρω από το τι συμβαίνει στον χώρο του βαψίματος με τεχνοτροπία, τι είναι εφικτό να γίνει και πως.

#1 Sponging Σφούγγισμα-Σπόγγισμα

Έχουμε την ήδη βαμμένη επιφάνεια και εφαρμόζουμε διαφορετικό χρώμα βαφής. Πριν στεγνώσει η νωπή βαφή, την αφαιρούμε με το σφουγγάρι ή εναλλακτικά βουτάμε το σφουγγάρι στην μπογιά και εφαρμόζουμε το δεύτερο χρώμα σπογγιστά. Εκτός από σφουγγάρι υπάρχει και το ρολό σφουγγάρι για πιο ομοιόμορφη εφαρμογή. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός, αν η βάση είναι λευκή ή πολύ ανοιχτό χρώμα. Για κάτι πιο πολύπλοκο απαιτείται εμπειρία ή ακριβείς γνώσεις.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, διακοσμητικές βαφές, τεχνοτροπίες, ιδέες για το σπίτι

#2 Colorwashing – Ξέπλυμα χρώματος

Μετά την εφαρμογή της βαφής βάσης επιλέγεις μεταξύ βούρτσας και κουρελιού. Η βούρτσα θα δώσει μια πιο άγρια υφή, ενώ το κουρέλι πιο μαλακή υφή. Φρόντισε το δεύτερο στρώμα βαφής να είναι λεπτό και αφαίρεσε βαφή με κυκλικές κινήσεις. Όταν βάφεις όλο το δωμάτιο έτσι, μετά από τον ένα τοίχο, βάψε τον απέναντι, για να μην τρέξει μπογιά στις γωνίες και κάνει γραμμές. Αν θέλεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα δοκίμασε το ombre βάψιμο της παρακάτω φωτογραφίας. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος, γιατί οι κυκλικές κινήσεις μπορεί να σε ωθήσουν να ξαναπεράσεις ένα σημείο.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, διακοσμητικές βαφές, τεχνοτροπίες, ιδέες για το σπίτι

3. Dragging Strie – Σύρσιμο με βούρτσα

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι πιο εύκολη και όμορφη. Όπως όλοι ξέρουμε οι κάθετες ρίγες είναι κομψές και η τελική υφή θυμίζει ύφασμα. Αφού βάψεις τον τοίχο με μπογιά, πάρε την βούρτσα ή την ψάθινη σκούπα και βούρτσισε κάθετα από πάνω προς τα κάτω. Αν δε κάνεις και οριζόντιες γραμμές το αποτέλεσμα θα θυμίσει λινό. Εκπληκτικό αποτέλεσμα σε γκρι-μπλε, καφέ, γκρι-πράσινο και βεραμάν. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός έως μέτριος.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, διακοσμητικές βαφές, τεχνοτροπίες, ιδέες για το σπίτι

4. Craquelure, Crackle Effect – Κρακελάρισμα ή Κρακελέ

Εφαρμόζουμε σε βαμμένη επιφάνεια, ειδικό βερνίκι που δημιουργεί την όψη του σπασμένου. Ιδανικό distress ύφος για ρουστίκ διακόσμηση. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Καθώς τα συγκεκριμένα βερνίκια χρησιμοποιούνται περισσότερο σε έπιπλα.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, διακοσμητικές βαφές, τεχνοτροπίες, ιδέες για το σπίτι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize