Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Κίνδυνος πυρκαγιάς μέσα στην πόλη!

Γιατί να βρίσκονται αυτά τα κλαδιά πεταμένα εκεί; Στην Καλλιθέα, στην οδό Κ. Παλαμά, δίπλα από τον χώρο όπου φιλοξενείται η λαϊκή αγορά της Δευτέρας, παράτησαν τα κλαδοκάθαρα.

Περιττό να αναφερθεί ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς; Θα ήταν περιττό, αλλά δυστυχώς στην περίπτωση του Ρεθύμνου, δεν είναι…

Κάποιες φορές, όταν κάνουμε τη δουλειά μας, πρέπει αυτή να είναι λίγο πιο πολύ οργανωμένη, γιατί καλό είναι που καθάρισε ο τόπος από τα κλαδιά, κακό όμως είναι να ελλοχεύει και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ίσως θα έπρεπε τώρα, τους καλοκαιρινούς μήνες, να αυξηθεί το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου, αλλά και της καθαριότητας, γιατί όχι μόνο λόγω τουρισμού αυξάνονται οι ανάγκες της πόλης, αλλά και λόγω καλοκαιριού, οι κίνδυνοι για κάποια φωτιά, επειδή δεν γίνεται συστηματική δουλειά.

Μπορεί να είναι δίπλα ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος, δεν παύει όμως να βρισκόμαστε σε αστική περιοχή και αν αυτά τα κλαδιά ξεραθούν και πυροδοτηθούν, μαζί με τα παρακείμενα δέντρα και αυτοκίνητα, πραγματικά “Ω μη γένοιτο!” δεν ξέρω καν αν θα προλάβουμε να αναφωνήσουμε πριν το λαμπάδιασμα.

Τώρα στο δια ταύτα όμως, ας είναι λοιπόν και οι πολίτες λίγο πιο προσεκτικοί κι αν μπορεί και κάποιος ας τα βρέχει με το λάστιχο μέχρι να γίνει η αποκομιδή τους και ησυχάσουμε…

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς