Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Βραβείο «γαϊδουριάς» σε ασυνείδητο οδηγό

Περίσσεψε η γαϊδουριά στον Αδελιανό Κάμπο για μία ακόμη φορά… Ο λόγος για τον ασυνείδητο οδηγό μοτοσικλέτας που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του daynight.gr, ούτε λίγο, ούτε πολύ απέκλεισε το μοναδικό πεζοδρόμιο στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Σάμπως δεν μπορούσε να παρκάρει τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πέρα σε κάποιον χώρο που να ενδείκνυται αντί να δημιουργεί προβλήματα εκεί που δε θα έπρεπε να υπάρχουν.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η βιτρίνα του τουρισμού στο Ρέθυμνο… ένας δρόμος που ήταν κάποτε εθνική οδός και που τώρα είναι η κεντρική οδική αρτηρία ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών καταστημάτων, καφέ και εστιατορίων. Το κακό είναι ότι στα περισσότερα τμήματα δεν υπάρχει δεύτερο πεζοδρόμιο, αν όχι ούτε καν ένα πεζοδρόμιο.

Τι κάνουμε λοιπόν τότε; Κανονικά, φροντίζουμε να είναι το πεζοδρόμιο ελεύθερο και διαθέσιμο στους πεζούς και όχι στην μοτοσικλέτα μας. Αν αρχίσουν πάλι να πέφτουν πρόστιμα θα ξεκινήσει η γνωστή μουρμούρα, αλλά μήπως να μουρμουρίσουμε πρώτα λίγο στα μούτρα μας και μετά τριγύρω; Να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι για το καλό του τόπου από τον μικρόκοσμό μας για να γίνει αισθητή η σωστή συμπεριφορά, αισθητική και φιλοξενία εν τέλει στους ανθρώπους που δαπάνησαν χρήματα, μας ήρθαν από μακριά και θέλουν να περάσουν όμορφα και πολιτισμένα σε μια ευρωπαϊκή χώρα;

Αντί λοιπόν να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο του… ωχ αδερφέ, δε βλέπεις δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο απέναντι… ας αφήσουμε τον ωχαδερφισμό και ας φροντίσουμε να μην παρκάρουμε και να μην παρεμποδίζουμε γενικά την κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια και δη σε αυτή την περίπτωση στον Αδελιανό Κάμπο που όχι μόνο πρόκειται για το μοναδικό και στενό πεζοδρόμιο, αλλά έχει και διάβαση τυφλών! Δε μας φταίνε πάντα οι άλλοι και το κράτος, αλλά και η κακομοιριά μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς