Τελευταία Νέα

340 δραχμές φιλοδώρημα από Ολλανδούς – 88 ευρώ κόστισε η τσιπούρα σε Ευρωπαίους κάτοικους Σιγκαπούρης.. Για γέλια ή για κλάματα;

Κακόγουστο αστείο; Ειρωνεία; Όπως και να το χαρακτηρίσει κάποιος, το γεγονός μιλάει από μόνο του.. Ολλανδοί τουρίστες, αφού απόλαυσαν οικογενειακά ένα δείπνο σε ταβέρνα της παραλιακής οδού στην πόλη του Ρεθύμνου, αποφάσισαν να αφήσουν και φιλοδώρημα, όμως ενώ τον λογαριασμό τον πλήρωσαν σε ευρώ, για το φιλοδώρημα επιστράτευσαν.. δραχμές! Άφησαν στο τραπέζι 17 κέρματα των 20 δραχμών, δηλαδή 340 δραχμές, σχεδόν 1 ευρώ. Οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες του καταστήματος εξεπλάγησαν δυσάρεστα, όταν είδαν τα εικοσάρικα στο τραπέζι και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου, Ανδρέας Κλαψινός, χαμηλώνοντας, όμως τους τόνους και αποδίδοντας το περιστατικό σε χιούμορ των παιδιών της οικογένειας από την Ολλανδία.

klapsinos

draxmes ollandon (5) draxmes ollandon (4) draxmes ollandon (3)

Ίσως να μην ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια από την Ολλανδία πέρασε τις διακοπές της στην Ελλάδα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι “κατάφερε” να συγκεντρώσει 17 εικοσάρικα, 13 χρόνια μετά την απόσυρσή τους. Για την ιστορία και όχι μόνο, η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ την 1.1.2001. Ακολούθησε μεταβατική περίοδος ενός έτους όπου μόνον λογιστικά χρησιμοποιούνταν το ευρώ. Την 1.1.2002 κυκλοφόρησαν και τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ για χρήση από τους πολίτες. Και με λίγο επίσης κακόγουστο χιούμορ, αν όντως ήθελαν να αφήσουν ως φιλοδώρημα 1 ευρώ σε δραχμές, τότε τους υπολείπονται 0,75 λεπτά της δραχμής, δηλαδή 0,0022010271460015 ευρώ και τρέχα γύρευε..

draxmes ollandon (2) draxmes ollandon (1) draxmes ollandon (1)

Παράλληλα, μερικά μέτρα δυτικότερα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου μια πενταμελής οικογένεια Ευρωπαίων που ζουν στη Σιγκαπούρη, κατήγγειλε στον ΕΟΤ αισχροκέρδεια μιας ταβέρνας εις βάρος τους. Για ευνόητους λόγους έχουμε αποκρύψει ονόματα και λοιπά στοιχεία και των 2 πλευρών, αλλά και των δημοσίων λειτουργών που επιλαμβάνονται του θέματος, όμως  όπως έγραψε στα αγγλικά το άτομο που κατήγγειλε το περιστατικό ανέφερε ότι η ταβέρνα ζύγισε το κάθε ψάρι ως ψάρι βάρους 2 κιλών, όμως θεωρεί ότι μάλλον δεν ξεπερνούσε το 1 κιλό το κάθε ψάρι. Ο λογαριασμός συνολικά έφτασε περίπου τα 300 ευρώ, ενώ όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην δεύτερη απόδειξη, χρεώθηκε και η δεύτερη τσιπούρα για 88 ευρώ!

aisxrokerdeia (3) aisxrokerdeia (1) aisxrokerdeia (1)

Ανεπιφύλακτα καταδίκασε το γεγονός από πλευράς Δήμου Ρεθύμνου και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προβολής και Πρασίνου, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, αυτό, όπως και κάθε περιστατικό αισχροκέρδειας εξαιτίας των οποίων το διακύβευμα είναι η εικόνα ενός τόπου που με τόσο κόπο προσπαθούν οι Έλληνες να βελτιώσουν σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Κάλεσε τον καθένα να καταγγέλλει ανάλογα περιστατικά αμέσως και να οδηγεί στον αποκλεισμό και την απομόνωση, όσους δεν κατανοούν ότι με ένα υπερχρεωμένο δωμάτιο ή πιάτο, μέσω διαδικτύου, διασύρεται το Ρέθυμνο παγκοσμίως στο λεπτό.

mpirliraki tsakalakis

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, αναφέρει ότι θα έπρεπε  να γίνει αφαίρεση άδειας επαγγέλματος δια παντός, υπενθυμίζοντας πόσο ακριβά έχει πληρώσει η Κρήτη ανάλογα περιστατικά κατά το παρελθόν με κλείσιμο ξενοδοχειακών μονάδων. Καλεί όσους αισχροκερδούν να αναφέρουν τι πόσο θέλουν να κλέψουν από τους πελάτες τους, να απευθυνθούν στον ίδιο για να τους το παράσχει, όπως και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να δημοσιοποιούν τα ονόματα των υπαίτιων για να οδηγηθούν στην κοινωνική απομόνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.