33 Ολλανδοί φοιτητές έπαιξαν με τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια στο ίδρυμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Παιδική Στέγη «εξάγει» τις ελληνικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης

33 Ολλανδοί φοιτητές επισκέφθηκαν το ίδρυμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και έπαιξαν με τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια

 

Εμπειρία ζωής χαρακτήρισε μια εκ των 33 Ολλανδών φοιτητριών παιδαγωγικής  που επισκέφθηκαν  μία από τις εγκαταστάσεις  του  Σωματείου «Η Παιδική Στέγη» στην περιοχή Κυνοσάργους. Η Ryanne van ger Wonden μίλησε γιατί επέλεξε αυτή και οι συμφοιτητές της  να επισκεφθούν τη χώρα μας και συγκεκριμένα το  Ίδρυμα «Η  Παιδική Στέγη».

«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα,  αλλά το Πανεπιστήμιο μας είχε στείλει και την προηγούμενη χρονιά μια ομάδα φοιτητών εδώ. Ο λόγος που επιλέξαμε τη χώρα σας είναι η διαφορετική κουλτούρα που έχει στην εκπαίδευση. Θέλουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία και μεθόδους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πλάσουμε έναν πιο όμορφο και λειτουργικό κόσμο για τα παιδιά»,  είπε η νεαρή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Το παιδαγωγικό project που δούλεψε η  Ryanne και οι συμφοιτητές της  με τα παιδιά της «Παιδικής Στέγης»  ήταν ζωγραφική πάνω στα έργα του Ολλανδού ζωγράφου  Μοντριάν.

«Με τα παιδιά εδώ στην Παιδική Στέγη παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια. Έδωσαν χρώμα σε πίνακες του Μοντριάν, ενός σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου. Το τι είναι μικρά και δεν γνωρίζουν αγγλικά είναι το μειονέκτημα που το κάνουμε πλεονέκτημα μέσω του παιχνιδιού. Αυτό επιδεικνύει πόσο απλή και όμορφη είναι η ζωή».

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Γνωστοποιείται το έργο μας εκτός των συνόρων

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Παιδικής Στέγης , κυρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου σημείωσε: «Οι φοιτητές από την Ολλανδία είναι πολύ πρόσχαροι και ευγενικοί ως άνθρωποι. Έχουν μια άλλη φιλοσοφία στα παιδαγωγικά και υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Μάλιστα κατά την ξενάγηση τους στο χώρο μας στάθηκαν στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουμε αναρτημένες στους τοίχους. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του Ιδρύματος που αρχίζει από το 1931. Η επίσκεψη τους εδώ έχει και ιδιαίτερα συμβολική σημασία καθώς το έργο της «Παιδικής Στέγης» γίνεται γνωστό εκτός των συνόρων και χαίρει εκτιμήσεως».

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

 

Σκοπός του ιδρύματος είναι η φύλαξη, η φροντίδα και η δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας από δύο μηνών έως πέντε ετών και στόχος του η εξυπηρέτηση και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας με περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Με την ευθύνη και την εποπτεία του Ιδρύματος λειτουργούν 4 πρότυπες Στέγες που φιλοξενούν 350 παιδιά στην περιοχή των Αθηνών-Πειραιώς, οι οποίες επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγεία & Πρόνοιας και αδειοδοτούνται από τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

 

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

 

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

 

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: [email protected] | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize