Τελευταία Νέα

18.000 έργα τέχνης μπορεί να γίνουν δικά σου χάρη στο 3D printing!

Μια περιήγηση στο site βοηθά τους αρχάριους να πάρουν συμβουλές και πληροφορίες για τον τρόπο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος το έργο που θέλει, ανά συλλογή, καλλιτέχνη και τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Θέλεις μια Αφροδίτη της Μήλου, ένα Σκεπτόμενο του Ροντέν, ένα Δαβίδ του Μικελάντζελο ή ένα μπούστο της Νεφερτίτης;

Το Scan the World, μια πλατφόρμα με ανοιχτό κώδικα ενθαρρύνει τους εραστές της τέχνης να αποκτήσουν  πολύτιμα γλυπτά και αντικείμενα από την ιστορία της τέχνης. Το ψηφιακό αυτό «μουσείο» φιλοξενεί 18.000 ψηφιακές σαρώσεις που έχει αποκτήσει σε συνεργασία με το Google Arts and Culture και περισσότερα από 2.000 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Τα έργα που μπορείτε να διαλέξετε μπορούν να εκτυπωθούν σε 3D σε λίγες μόνο ώρες.

 

Οι οδηγίες που δίνονται αναλυτικά αφορούν το ιστορικό και την τοποθεσία ενός χειροποίητου αντικειμένου, εκτός από τεχνικές λεπτομέρειες όπως διαστάσεις, πολυπλοκότητα και χρόνος εκτύπωσης. Η αναζήτηση είναι εύκολη, μπορείτε να ψάξετε ανά συλλογή αυτό που θέλετε και ένα μεγάλο μέρος της συλλογής επικεντρώνεται στη Δυτική τέχνη, ενώ αυτό το διάστημα ενισχύονται δύο ενότητες που διερευνούν έργα από την Ινδία και την Κίνα.

 

Το Scan the World είναι μέρος του My Mini Factory, το οποίο είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αντικειμένων για εκτύπωση 3D. Μια περιήγηση στο site βοηθά τους αρχάριους να πάρουν συμβουλές και πληροφορίες για τον τρόπο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος το έργο που θέλει, ανά συλλογή, καλλιτέχνη και τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Αυτό το μουσείο ανοιχτού κώδικα ενθαρρύνει τους επίδοξους δημιουργούς των δικών τους αντιγράφων να εξερευνήσουν, να κατεβάσουν και να κατασκευάσουν αυτά τα πολύτιμα έργα ιστορίας τέχνης, μορφοποιημένα και έτοιμα για εκτύπωση 3D.

 

Εκτός από τα έργα γλυπτικής μπορεί κάποιος να βρει αναγεννησιακά αριστουργήματα, αρχιτεκτονικά θραύσματα, έως αρχαιολογικά ευρήματα έτσι ώστε η πολιτιστική κληρονομιά να είναι προσβάσιμη και να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μέσω ενός απτού έργου.

 

Το κεφάλι του Δαβίδ του Μικελάντζελο – Galleria dell’ Accademia

Η Αφροδίτη της Μήλου – Λούβρο
Dancing Girl – Thorvaldsens Museum
Η Νίκη της Σαμοθράκης – Λούβρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize