Τελευταία Νέα

Το 1/4 των κατοίκων της Ελλάδας ζει χωρίς σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης – Συνεργασία ελληνογερμανικής συνέλευσης και ΕΔΕΥΑ

Περιβαλλοντική βόμβα έτοιμη να εκραγεί αποτελούν οι χιλιάδες οικισμοί της ενδοχώρας και όχι μόνο που δεν είναι συνδεδεμένοι με δίκτυο αποχέτευσης. Στελέχη των ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα συνεδριάζουν στο Ρέθυμνο για να διαμορφωθεί ο ειδικός τρόπος παρέμβασης στην εκάστοτε περιοχή και ανάλογα με τα κατά τόπους δεδομένα. Θα υπάρξει ελληνογερμανική συνεργασία επί του θέματος με την Ελλάδα μάλιστα όχι μόνο να εισάγει, αλλά και να εξάγει τεχνογνωσία.

Το 1/4 του πληθυσμού της Ελλάδας, δηλαδή 2,5 περίπου εκατομμύρια κάτοικοι, ζουν σε οικίες που δεν είναι συνδεδεμένες με δίκτυο αποχέτευσης. Πρόκειται για τους 5 χιλιάδες οικισμούς ανά την Ελλάδα με πληθυσμό κάτω των 2 χιλιάδων κατοίκων. Το θέμα απασχολεί την ΕΔΕΥΑ και την ελληνογερμανική συνέλευση με συνέδριο στο Ρέθυμνο.

Αυτό που προσπαθούν οι ειδικοί είναι να βρεθεί η κατάλληλη τεχνολογία που θα εφαρμοστεί ανά περιοχή και ανάλογα με το ανάγλυφο και τη σύσταση του εδάφους. Μάλιστα ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πέτρος Γκίκας, τονίζει ότι και η Ελλάδα θα εξάγει τεχνογνωσία προς τη Γερμανία.

Οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης που ως πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ επέστησε την προσοχή στον κρατικό μηχανισμό για να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα θωρακίσουν περιβαλλοντικά τις προαναφερόμενες περιοχές που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση που πρέπει να παραμείνει μακριά από τη ρύπανση.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Φορτέτζα και δημοτικό πάρκινγκ στις προτεραιότητες του δήμου

Μια σειρά από τεχνικά έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης το επόμενο διάστημα στο Δήμο Ρεθύμνου,με …

Ρέθυμνο – Οι νέοι παλιοί αντιδήμαρχοι – Οι αρμοδιότητες και οι άμισθοι

Με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Ρεθύμνης, ορίζονται εκ νέου οι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρεθύμνης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize