Τελευταία Νέα

Ψηφιακό παρατηρητήριο κτιριακού αποθέματος

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Δ. Χανίων – ΤΕΕ/ΤΔΚ για τη δημιουργία ψηφιακού παρατηρητηρίου κτηριακού αποθέματος του Δήμου Χανίων

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 23/05/2016 στο Δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήματος Δυτικής Κρήτης κ. Λευτέρη Κοπάση, η Προγραμματική Σύμβαση για την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ <ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ> ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», παρουσία και του π. Αντιπροέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΚ και συνεργάτη του Δημάρχου κ. Κώστα Μπροκαλάκη.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η δημιουργία μίας βάσης δεδομένων που θα αναφέρεται στο δημοτικό κτιριακό απόθεμα και δυνητικά θα περιέχει τον ολοκληρωμένο τεχνικό φάκελο κάθε δημοτικού ιδιόκτητου κτηρίου.

Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η συλλογή και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης συγκεκριμένων δημοτικών ακινήτων (κυρίως σχολικών κτιρίων και αθλητικών υποδομών), τα οποία θα υποδειχθούν από τον Δήμο Χανίων και θα παραδοθούν δύο βασικά τεχνικά στοιχεία που θα απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση των ακινήτων και θα εντοπίζουν αδυναμίες και εκκρεμότητες, ήτοι το Αναλυτικό Σχεδιάγραμμα Υφιστάμενης Κατάστασης και η Αναλυτική Έκθεση Υφιστάμενης Κατάστασης του ακινήτου.

Οι προαναφερόμενες δράσεις θα υποστηριχθούν από ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) στο οποίο θα μπορεί να καταχωρηθεί το συνολικό δημοτικό κτιριακό απόθεμα του Δήμου Χανίων που θα περιέχει όλες τις λεπτομέρειες και τα τεχνικά στοιχεία αναγκαία για την ύπαρξη της πλήρους και ολοκληρωμένης τεχνικής εικόνας κάθε δημοτικής κτιριακής υποδομής, με απώτερο σκοπό τον ορθότερο προγραμματισμό επεμβάσεων και δράσεων στα κτίρια αυτά.

Το Ο.Π.Σ. θα έχει δυνατότητα εισαγωγής Ομάδων Κτηρίων που χρησιμοποιούνται για την ίδια χρήση (π.χ. σχολική στέγη, υγεία και πρόνοια, υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, πολυχώροι-εκθεσιακοί χώροι, αποθήκες κλπ), ενώ εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τα γενικά και ειδικά πεδία του νόμου για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου (οικοδομική άδεια, εμβαδά, μελέτες, λειτουργίες κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς