Τελευταία Νέα

Ψάχνουν τους υπουργούς με τρύπα στο Πόθεν Εσχες

Μαύρες τρύπες στα Πόθεν Έσχες δυο υπουργών θα αναζητήσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο ένας ξέχασε να δηλώσει επί τριετία 1 εκατ. ευρώ.

pothen esxes

Υπουργός ο οποίος ξέχασε να δηλώσει επί τριετία ένα εκατομμύριο ευρώ και θυμήθηκε να τα δηλώσει με συμπληρωματική δήλωση τώρα,και άλλος υπουργός ο οποίος είχε μετοχές σε εταιρία και επίσης δεν δήλωσε,βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Η δεύτερη περίπτωση υπουργού – εκ των κορυφαίων – είχε απασχολήσει και προεκλογικά όταν είχε αποκαλυφθεί από τον Τύπο.Τότε ο κορυφαίος υπουργός ,έχοντας την απόλυτη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου είχε εμφανίσει και έγγραφα – τα οποία όμως είχαν προκαλέσει και νέο κύκλο ερωτημάτων – απ όπου προέκυπτε ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του στον συναιτέρο του, αμέσως μετά την εκλογή του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι στο Πόθεν Εσχες που κατέθεσε τον Απρίλιο , ο υπουργός δεν έχει δηλώσει τις μεταβιβάσεις των εταιριών, τις οποίες κατά δήλωσή του έκανε αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου..

Να σημειώσουμε εδώ ότι με βάση τον ισχύοντα νόμο για το Πόθεν Εσχες των βουλευτών κάθε νεοεκλεγείς βουλευτής (όπως ο συγκεκριμένος) έχει την υποχρέωση στο πρώτο Πόθεν Εσχες που καταθέτει ,το αργότερο εντός 90 ημερών από την εκλογή του, να συμπεριλάβει τα πλήρη στοιχεία για τις οικονομικές του δραστηριότητες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Δηλαδή συναλλαγές μετοχικά μερίδια , μεταβιβάσεις μετοχών συμμετοχή ή παύση συμμετοχής σε εταιρείες που έγιναν εντός των πρώτων μηνών του 2015 είναι υποχρεωμένος να τις καταγράψει πλήρως στο Πόθεν Εσχες που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2014.Πράγμα που όπως φαίνεται δεν έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έτερος υπουργός είναι μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ερευνώνται ακόμη ένας πρώην και ένας νυν βουλευτής

Επίσης  δυο ακόμη δηλώσεις Πόθεν Εσχες ,βουλευτών εμφανίζουν εκκρεμότητες.

Ο ένας σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επανεκλεγεί ενώ ο δεύτερος είναι και τώρα στη Βουλή.

Ο ρόλος της Δέσποινας Χαραλαμπίδου

Την ύπαρξη αυτών των τεσσάρων προβληματικών δηλώσεων Πόθεν Εσχες επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Mega η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου εκ των βουλευτών που ακολούθησαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αρχικά στην ανεξαρτηποίηση και στη συνέχεια στην Λαϊκή Ενότητα.

Η κ. Χαραλαμπίδου μάλιστα η οποία ως αρμόδια είχε γνώση ανέφερε πως αποτελούσε υποχρέωσή της να ενημερώσει για τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Γιώργος Βαρεμένος προσανατολίζεται να καλέσει την κ. Χαραλαμπίδου προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για το όλο ζήτημα που έχει ανακύψει.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize