Τελευταία Νέα
Καλλιθέα

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν μήνυματα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού από το Ρέθυμνο

Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών στην μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο των τελευταίων ετών. Το συλλαλητήριο με αφετηρία το δημαρχείο Ρεθύμνου και πορεία προς τον δημοτικό κήπο, έφτασε εν τέλει μέχρι τη συνοικία της Καλλιθέας στα ανατολικά της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και διατρανώνοντας τα αντιρατσιστικά μηνύματα κατά της ξενοφοβίας με αφορμή τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί με τη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου.

Ειρηνικά και χωρίς το παραμικρό σε επεισόδια η κοινωνία του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης έδωσε σήμερα μέσα από ένα μεγάλο συλλαλητήριο, μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, αφενός, και μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αφετέρου.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το δημαρχείο Ρεθύμνου, διαγράφοντας μια μεγάλη πορεία μέχρι την Καλλιθέα στα ανατολικά.

Στον κόμβο Θεοτοκοπούλου και για λίγο, η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, όμως λίγο αργότερα επανενώθηκε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και επέστρεψε στο κέντρο της πόλης, με παλμό και συνθήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια των χιλιομέτρων που διένυσε, με τη νεολαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συλλογικότητες ενεργών πολιτών από ολόκληρη την Κρήτη να φωνάζουν υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων και κατά του φασισμού.

Η αστυνομική παρουσία ήταν αισθητή, ταυτόχρονα όμως διακριτική και σε απόσταση πριν και μετά τους διαδηλωτές.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

Καλλιθέα
Καλλιθέα
συνθήματα
συνθήματα
οδός Μοάτσου - κέντρο
οδός Μοάτσου – κέντρο
Κέντρο - δημαρχείο - πλατεία 4 μαρτύρων
Κέντρο – δημαρχείο – πλατεία 4 μαρτύρων
αστυνομική παρουσία
αστυνομική παρουσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς