Τελευταία Νέα

Χειμερινός τουρισμός: Υπάρχει ζήτηση – Δεν είμαστε έτοιμοι – Δοκιμαστικές κινήσεις από Ρώσο τουριστικό πράκτορα

Από το Ηράκλειο θα δοθεί το έναυσμα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, αφού Ρώσος τουριστικός πράκτορας θα συνεχίσει πειραματικά τις απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα, δίνοντας την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το νησί της δυνατότητές του στο να υποστηρίξει τον θεματικό τουρισμό για την προσέλκυση τουριστών και κατά τους μήνες της τουριστικής ανάπαυλας. Πρόθυμοι για ανάλογη δράση είναι και οι Σκανδιναβοί tour operators.

Η πιο οργανωμένη και σημαντική προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη κάνει την πρεμιέρα της στο Ηράκλειο, χάρις το εγχείρημα Ρώσου ταξιδιωτικού πράκτορα που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της νησιωτικής πρωτεύουσας της Ελλάδας που σφύζει από ζωή όλο τον χρόνο.

Έτσι, στα ήδη υφιστάμενα ξενοδοχεία που λειτουργούν και το χειμώνα, τα χαμόγελα θα είναι διάπλατα με αφίξεις Ρώσων τουριστών μια φορά την εβδομάδα από τη Μόσχα με σκοπό τον αθλητικό, τον θρησκευτικό και τον ιστορικοαρχαιολογικό τουρισμό.

Το “μάτι κλείνει” όμως και η Σκανδιναβική αγορά για αντίστοιχο εγχείρημα αρκεί να οργανωθούν οι αθλητικές υποδομές και οι πισίνες να είναι… θερμαινόμενες.

Την ίδια ώρα, το χρυσό μετάλλιο στις καρδιές των Σκανδιναβών κερδίζει η Κρήτη, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια της Apollo Σκανδιναβίας, Νίνα Χόρνεβαλ, αφού το νησί αποτελεί τον πρώτο προορισμό των βορειοευρωπαίων.

tourismos-skandinavia-rethymno-2

tourismos-skandinavia-rethymno-3

tourismos-skandinavia-rethymno-5

Οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες του μακρινού βορά της Ευρώπης έχουν βάλει σκοπό για το 2017, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από 160 χιλιάδες σε 190 χιλιάδες, δηλαδή σε ένα περαιτέρω +16% μετά και το φετινό +6% και μάλιστα με ενίσχυση της παρουσίας τους και στα ανατολικά της Κρήτης.

Το 25% των Σκανδιναβών που έρχονται στην Κρήτη είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, όμως χρειάζεται προσοχή στο να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές για λόγους ανταγωνισμού.

Αυτό που διαπιστώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, είναι ότι οι τουριστικές αγορές είναι έτοιμες και υπάρχει ζήτηση για επέκταση, αλλά ακόμη και για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, όμως η Κρήτη δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Το 2017 όμως θα είναι μια καλύτερη χρονιά και σε αυτό το επίπεδο αφού θα υπάρξει μεταστροφή ηλικιωμένων τουριστών προς το νησί μας κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αν γίνει μια καλή αρχή, αυτό θα αποφέρει περισσότερους τουριστικούς πράκτορες σε αυτή την απόφαση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

tourismos-skandinavia-rethymno-4

tourismos-skandinavia-rethymno-1

Δείτε επίσης!

ΗΠΑ – Η Βουλή ψήφισε για κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 295 – 125 και προωθείται …

Δήλωση-ντροπή από το Κρεμλίνο για την Αγιά Σοφιά – Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο!

Απίστευτες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ – «Εσωτερική υπόθεση» της Τουρκίας η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize