Χάρτινες αποδείξεις και φέτος – Υποχρεωτικό το πλαστικό χρήμα από 2017

Τις επόμενες ημέρες, εκτός νέου απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, το οποίο θα προβλέπει το υποχρεωτικό χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση καρτών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς, για φέτος θα ισχύσει μικτό σύστημα, δηλαδή και χάρτινες αποδείξεις. Μετά την κατάθεση του ν/σ θα είναι πλέον γνωστό πότε θα είναι υποχρεωτική η συλλογή αποδείξεων μόνο μέσω πλαστικού χρήματος.

 

Πληροφορίες λένε ότι η κλιμάκωση είναι ανάλογη με το εισόδημα και συγκεκριμένα:

  • ως 10.000 ευρώ: 10% θα καλύπτεται από πλαστικό χρήμα
  • 10.000 – 20.000 ευρώ: 15%
  • 20.000 – 40.000 ευρώ: 20%
  • πάνω από 40.000 ευρώ: 30%.

 

Η “ποινή” φόρου είναι από 22% – 45% για όσους δεν έχουν αποδείξεις.

 

Μέχρι στιγμής αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα, σχετικά με το ποιές δαπάνες θα λογίζονται για το χτίσιμο του αφορολογήτου, καθώς και το ποιοί λογαριασμοί ΔΕΚΟ θα ισχύουν. Μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ δεν ίσχυαν για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

 

Πληροφορίες λένε ότι θα εξαιρεθούν ακριτικές περιοχές και ηλικιωμένοι ενώ από τον Ιανουάριο και μετά θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση των ειδικών μηχανημάτων POS σε όλες τις επιχειρήσεις. Επίσης αναφέρεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από τους δανειστές για τον ακατάσχετο λογαριασμό που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς