Τελευταία Νέα

Φώφη Γεννηματά: Ισχυρό προοδευτικό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν την πόλωση

fofi gennimata

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στους βουλευτές και ηγετικά στελέχη, εξήγησε ότι η πρόταση που κατέθεσε για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα, με προγραμματική συνδιάσκεψη την άνοιξη και την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση τον Μάιο, θα πρέπει να είναι η απάντηση στην απόπειρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβάλλουν το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

«Εδώ και τώρα να δημιουργήσουμε το νέο, μεγάλο δυναμικό προοδευτικό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν και πάλι να πολώσουν και να διχάσουν τους Έλληνες, να διαμορφώσουν το νέο δικομματισμό και να “εξουθενώσουν” τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο».

«Και οι δύο όμως, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, αδυνατούν να δώσουν θετικές απαντήσεις στις σημερινές προκλήσεις, να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσουν καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Παράταξη που προτείνει περιλαμβάνει την Κεντροαριστερά της ευθύνης, το ριζοσπαστικό Κέντρο, τη Σοσιαλδημοκρατία, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Ανανεωτική Αριστερά, τις δυνάμεις της Οικολογίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε πως «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ αποτελούν τη λύση για τη χώρα. Δεν μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες, να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη, την συνέργεια, τη δύναμη που απαιτείται για να βγούμε από την κρίση».

Επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί με τις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον ελληνικό λαό και επιδιώκουν να του επιβάλλουν νέα διλήμματα. «Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με τη Δεξιά. Όχι στο δήθεν αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρότασή της, όπως είπε, απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα, πρόσωπα και κινήσεις, για την δημιουργία ενός νέου μεγάλου προοδευτικού ρεύματος που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στη χώρα. «Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί και τη δικαιολογία για τη δεξιά παλινόρθωση. Η αναγκαία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μας οδηγεί στο να λησμονούμε ότι η ΝΔ είναι πάντα η ελληνική Δεξιά. Ο διαχρονικός πολιτικός αντίπαλος της Δημοκρατικής Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, του δικού μας πολιτικού χώρου», σημείωσε.

Άφησε αιχμές για τη συζήτηση για τη συνεργασία των «μεταρρυθμιστικών» δυνάμεων, λέγοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται συγκεκριμένες και τολμηρές αλλαγές, τομές, μεταρρυθμίσεις. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε πράξη». «Δεν ισχύει σε αυτό το μείζον ζήτημα το “είσαι ότι δηλώνεις”, δεν είναι καραμέλα η μεταρρύθμιση, ούτε άλλοθι για τη δικαιολόγηση των πολιτικών λιτότητας. Οι απολίτικες γενικεύσεις εξυπηρετούν ίσως προσωπικούς στόχους, αλλά δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή της χώρας», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς