Φόροι €3,2 δισ. σε ενοίκια, επιχειρήσεις, αγρότες – «Καμπάνα» 2.500 € για μη έκδοση απόδειξης 0,50 €

foroi euro
Φορολογικό λογαριασμό 3,2 δισ. ευρώ επιφυλάσσει ο προϋπολογισμός του 2016 σε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις. Αυξημένοι φόροι στα ενοίκια, νέοι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές στους αγρότες, αύξηση της προκαταβολής φόρου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα που συνθέτουν το παζλ των νέων μέτρων και ανεβάζουν τον λογαριασμό της Εφορίας ώστε να υπάρξει για το επόμενο έτος, σε σύγκριση με τον εφετινό, αύξηση στα φορολογικά έσοδα. Παράλληλα στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν 716 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ετησίως.
Το κράτος προσβλέπει από τις παραπάνω παρεμβάσεις να αυξήσει τα φορολογικά το 2016 σε σύγκριση με την εφετινή χρονιά κατά 2 δισ. ευρώ, δηλαδή από 42,7 δισ. εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων για το 2015 να ανέλθουν το 2016 στα 44,7 δισ. ευρώ ή ποσοστιαία μεταβολή 4,7%.
«Ξέχασαν» τις κάρτες
Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ούτε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για το κυνήγι για την καταπολέμηση της γάγγραινας που πλήττει για δεκαετίες την ελληνική οικονομία.
Στην έκθεση του προϋπολογισμού δεν υπάρχει, όμως, καμία αναφορά και στην εφαρμογή του πλαστικού χρήματος στο σύνολο σχεδόν των συναλλαγών ώστε να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο της παραοικονομίας και να αυξηθούν περαιτέρω τα έσοδα του κράτους.  Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Κατά συνέπεια ακόμη και αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες μέσα στο 2016, οι νέες τιμές ζώνης στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2017.
Παράλληλα, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι υπάρχουν ξεχωριστές αναφορές σε αυξήσεις εσόδων από τη φορολογία των αγροτών και των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια.
Κατά συνέπεια το πιθανότερο είναι οι φορολογικές κλίμακες να παραμείνουν ξεχωριστές και για το 2016 για μισθωτούς και συνταξιούχους, επαγγελματίες, εισοδηματίες (ενοίκια) με πιθανότερη εξέλιξη να προχωρήσει η ενσωμάτωση σε ορισμένες από αυτές της κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης.
Στο σύνολο των φορολογικών εσόδων τη μερίδα του λέοντος έχουν οι έμμεσοι φόροι καθώς το κράτος αναμένει να εισπράξει το 2016 περισσότερα από 24,7 δισ. ευρώ. Από τους άμεσους φόρους, δηλαδή τον φόρο εισοδήματος και την περιουσία (ΕΝΦΙΑ), οι προβλέψεις για έσοδα το επόμενο έτος είναι 20 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα
Πιο αναλυτικά, από τη φορολογία των φυσικών προσώπων τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν σε 7,8 δισ. ευρώ και από τη φορολογία των επιχειρήσεων σε 2,9 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένα σε σύγκριση με το 2015 κατά 2,7% και 1,2% αντίστοιχα.
Μεγάλες αυξήσεις προβλέπονται για τα έσοδα στην περιουσία αλλά όπως διευκρινίζεται στο κείμενο του προϋπολογισμού, αυτό οφείλεται στο ότι μέσα στο 2016 θα εισπραχθούν 2 δόσεις που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015.
Σημαντική αύξηση κατά 6,3% προβλέπει το κράτος από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (σύνολο εσόδων 14,3 δισ. ευρώ για το 2016), ενώ από φόρους κατανάλωσης προσδοκά να εισπράξει περίπου 9,1 δισ. ευρώ ή 3,5% περισσότερα από εφέτος.
Από τα νέα τέλη κυκλοφορίας (δημοσιεύονται παραπλεύρως) το κράτος προβλέπει να εισπράξει 1,088 δισ. ευρώ, όσα και εφέτος.
Από το σύνολο των 3,2 δισ. ευρώ φορολογικών παρεμβάσεων για το 2016, 142,2 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος από ενοίκια, 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου εισοδήματος στους αγρότες (αύξηση στο 20% για το 2016 από 13% σήμερα και 26% για το 2017), 150 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, 1,31 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ και τη σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης 30% στα νησιά, 377 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση συντελεστών στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, 150 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, 90 εκατ. ευρώ από την αύξηση στα ασφάλιστρα, 20 εκατ. ευρώ από την κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, 157 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, 114 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, 56 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους οχημάτων για ΚΤΕΟ, 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση κ.τ.λ.
Επανεξέταση
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει από μηδενική βάση τις 716 φοροαπαλλαγές. Αλλες θα καταργηθούν και άλλες θα αντικατασταθούν. Σε ειδικό τόμο που συνοδεύει τον νέο προϋπολογισμό αναφέρεται ότι οι φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει στα νοικοκυριά (ιατρικές δαπάνες, δωρεές και χορηγίες, έκπτωση φόρου λόγω αναπηρίας, έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου) κοστίζουν στον προϋπολογισμό 275,29 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορούν τις ιατρικές δαπάνες. Στις φοροαπαλλαγές περιλαμβάνεται και το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης.
Από την άλλη, οι 19 φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές που εφαρμόζονται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων κοστίζουν στον προϋπολογισμό 426,24 εκατ. ευρώ. Από τις φοροαπαλλαγές αυτές ευνοούνται 1.145.575 φορολογούμενοι και οι 79 φοροαπαλλαγές που ισχύουν στον ΦΠΑ κοστίζουν 1,26 δισ. ευρώ. Στα 972,4 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Καταργήθηκαν τα αυτοτελή πρόστιμα | Στο στόχαστρο οι μικρομεσαίοι | Πώς ευνοούνται οι μεγαλοκαρχαρίες

«Καμπάνα» 2.500 € για μη έκδοση απόδειξης 0,50 €

apodeixi prostimo

Ηπιότερο καθεστώς προστίμων ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου για τις παραβάσεις φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον νόμο 4337/2015 για τα προαπαιτούμενα μέτρα του μηνός Οκτωβρίου. Τα υπέρογκα αυτοτελή πρόστιμα που επιβάλλονταν για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, καθώς επίσης και για αποδοχή εικονικών τιμολογίων αποτελούν παρελθόν! Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει λιγότερες από 10 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών. Σε αυτές τις περιπτώσεις το νέο καθεστώς προστίμων που ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου είναι επαχθέστερο, καθώς προβλέπει την επιβολή ενός ενιαίου προστίμου 2.500 ευρώ, ακόμη κι εάν η αξία κάθε απόδειξης που δεν εκδόθηκε είναι μερικά λεπτά του ευρώ!

Δύο… ταχύτητες

Η αλλαγή αυτή καθιστά ευνοϊκότερο το καθεστώς για τις επιχειρήσεις που εντοπίζονται μετά από φορολογικούς ελέγχους να μην έχουν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων και επαχθέστερο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει έως και 9 αποδείξεις! Κι αυτό διότι με το προηγούμενο καθεστώς επιβαλλόταν σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση πρόστιμο 250 ευρώ για κάθε μία απόδειξη που δεν εξέδωσε, ενώ με το νέο καθεστώς επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ είτε δεν εκδόθηκε μία απόδειξη είτε δεν εκδόθηκαν 10 αποδείξεις! Ουσιαστικά, αν μια μικρή επιχείρηση (π.χ. ένα αρτοποιείο ή ένα περίπτερο) εντοπιστεί μετά από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο να μην έχει εκδώσει μία απόδειξη αξίας 0,50 ευρώ θα της επιβληθεί πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς το πρόστιμο θα ήταν 250 ευρώ. Ταυτόχρονα, αν μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ. ένα μεγάλο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης) εντοπιστεί να μην έχει εκδώσει 1.000 αποδείξεις αξίας 80 ευρώ η καθεμία θα πληρώσει και πάλι πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς θα πλήρωνε 30.000 ευρώ!
Με το νέο καθεστώς προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων επιβάλλεται κι ένα επιπλέον πρόστιμο ίσο με το 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στην αξία των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται πέραν του αυτοτελούς προστίμου των 2.500 ευρώ, όμως δεν αποκαθιστά την αδικία σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και πάλι οι επιβαρύνσεις που θα καλούνται να καταβάλουν όσοι δεν έχουν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων είναι πολύ μικρότερες.
Κατά τα λοιπά, ο νέος νόμος 4337/2015 προβλέπει την εκλογίκευση των προστίμων τα οποία επιβάλλονται σε περιπτώσεις υποβολής ανακριβών δηλώσεων και μη υποβολής δηλώσεων και καθιερώνει νέου τύπου πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

Τι αλλάζει

Οι αλλαγές που επήλθαν στο καθεστώς των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις με βάση τον ν. 4337/2015 διευκρινίζονται με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Ι. Μπάκας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή:

1 Τα αυτοτελή πρόστιμα που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για μη έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων και για έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων καταργούνται. Τα πρόστιμα αυτά ανέρχονταν σε 250 ευρώ ανά μη εκδοθείσα ή ανακριβώς εκδοθείσα απόδειξη για όσους τηρούν βιβλία απλογραφικά (πρώην β’ κατηγορίας) και σε 500 ευρώ ανά μη εκδοθείσα ή ανακριβώς εκδοθείσα απόδειξη για όσους τηρούν βιβλία διπλογραφικά (πρώην γ’ κατηγορίας). Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ή η έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων είχε ως συνέπεια την απόκρυψη συναλλαγής μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ το πρόστιμο ανερχόταν στο 40% της αξίας της συναλλαγής που αποκρύφτηκε και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 2.500 ευρώ. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν για παραβάσεις που έχουν διαπραχθεί ή θα διαπραχθούν από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και μετά (από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του νόμου 4337/2015).

2 Η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων θεωρείται πλέον διαδικαστική παράβαση και επισύρει ενιαίο πρόστιμο 2.500 ευρώ, όποιος κι αν είναι ο αριθμός και η αξία των μη εκδοθέντων ή ανακριβώς εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων.

3 Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι:
* Σε περίπτωση έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% της αξίας του κάθε πλαστού στοιχείου.
* Σε περίπτωση έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων ή νόθευσης αυτών, καθώς και καταχώρησης στα βιβλία, αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και δεν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο ή λήψης εικονικών στοιχείων, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% της αξίας του κάθε εικονικού ή νοθευμένου στοιχείου ή με το 50% της μη πραγματοποιηθείσας δαπάνης.
* Οταν δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός της μερικώς εικονικής αξίας των φορολογικών στοιχείων, το πρόστιμο περιορίζεται στο 25% της αξίας κάθε στοιχείου.
* Οταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, τότε στον λήπτη του εικονικού στοιχείου επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με το 25% της αξίας του στοιχείου.
* Στον λήπτη εικονικού στοιχείου επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με ποσοστό 15% της αξίας του στοιχείου, εφόσον η λήψη του στοιχείου δεν είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του φόρου εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους.
Ταυτόχρονα, όλες οι υποθέσεις φορολογικών ελέγχων στις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων, έκδοσης ή λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων και οι οποίες παρέμεναν εκκρεμείς στις 12 Οκτωβρίου 2015 ρυθμίζονται με εκπτώσεις 20% έως και 50% στα επιβληθέντα πρόστιμα, εφόσον οι ελεγχθέντες φορολογούμενοι:
* αποδεχθούν ότι διέπραξαν τις συγκεκριμένες παραβάσεις, υποβάλλοντας σχετικές δηλώσεις αποδοχής στις αρμόδιες φορολογικές αρχές έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 ή εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου ή, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί εμπρόθεσμη ενδικοφανής προσφυγή, εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή από την πάροδο της προθεσμίας σιωπηρής απόρριψής της ή, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί εμπρόθεσμο ένδικο βοήθημα ή μέσο εκ των ανωτέρω αναφερομένων, εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου.
* καταβάλουν, ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης αποδοχής, ή το αργότερο εντός δύο εργασίμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης αποδοχής, το σύνολο της οφειλής που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό του προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς. Σε περίπτωση που ο αιτών δεν καταβάλει το σύνολο της οφειλής του εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς